HJK:n veikkausliigakauden kuudes kotiottelu sai lisää mielenkiintoa, kun päävalmentaja Mika Lehkosuon yli viisivuotinen rupeama joukkueen luotsina päättyi viime keskiviikkoon. Joukkuetta komensi RoPS:sta värvätty Toni Koskela. Yleisöä kotiotteluun KPV:tä vastaan ei muutoksesta huolimatta saapunut kovinkaan runsaasti – kenties ainakin osin kylmästä ja sateisesta säästä johtuen.

Koskelan kädenjälki näkyi HJK:n avauksessa siten, että tilaisuutensa aloittavassa yksitoistikossa sai ensimmäisen kerran koko kauden aikana venäläishyökkääjä Ivan Tarasov. Penkille puolestaan putosi viime kauden kapteeni Rafinha, joka oli pelannut täyden 90-minuuttisen kauden kaikissa aiemmissa otteluissa.

Loukkaantumisten vuoksi HJK:n kokoonpanosta olivat sivussa Akseli Pelvas, Marco Bueno ja Evans Mensah. Faith Friday Obilorin pelikielto jatkui yhä. Vierasjoukkue KPV:ltä sivussa olivat puolestaan Patrick Poutiainen, Filip Ivanovski ja El-Hadji Gana Kane.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan sai kokkolalainen sarjanousija. Sebastian Dahlström antoi harhasyötön, ja Harri Heiermann latasi kaukolaukauksen, joka painui vain vajaan metrin ohi maalin.

Sitten yritti HJK, 15. peliminuutilla. Pirteästi pelannut Riku Riski lähetti Eetu Vertaiselle nappikeskityksen, mutta hyökkääjän pusku suuntautui yli maalin.

20. minuutilla kotijoukkue livahti johtoon. Klubi sai hyvän sivuvaparin, ja Kaan Kairisen keskitys tavoitti laitapuolustaja Eldersonin. Elderson voitti kaksinkamppailussa Hendrik Helmken ja siirsi pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

2-0 -maali syntyi vain noin kolme minuuttia avausosuman jälkeen. Ivan Tarasov ja Riku Riski pelasivat hyvin yhteen, ja Riski pääsi tekemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Hieman myöhemmin Maksim Rudakov sai panna HJK:n maalilla parastaan Harri Heiermannin hyvän puskun edessä, mutta numerot pysyivät 2-0:ssa.

40. minuutilla Telia 5G Areenan yleisö kohahti, kun Daniel O’Shaughnessy lähetti lähes 30 metristä todella kovan pommin kohti KPV:n maalia. Raudanluja veto kimmahti kuitenkin takaisin kentälle maalin ylähirrestä.

Toisella puoliajalla ohjakset pysyivät edelleen tiukasti kotijoukkue HJK:n käsissä. Ottelun viihdearvo ei yltänyt aivan avausjakson tasalle, mutta Klubin johto ei ollut pitkään mitenkään uhattuna.

Lähellä lisämaalia HJK oli, kun Ivan Tarasov pääsi ampumaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Tolppamies Timo Rauhala pelasti kuitenkin KPV:n takaiskulta maaliviivalta.

KPV:n toiveet heräsivät kuitenkin vartti ennen täyttä aikaa. Tarkka keskitys tavoitti maalin edustalle vapaaksi unohdetun Hendrik Helmken, jolla oli jopa aikaa ottaa pallo haltuun ennen kavennusmaalin viimeistelyä.

Kauaa eivät vihreäpaidat maalin päässä roikkuneet, vaan 80. minuutilla HJK iski jälleen. Juuri ennen KPV:n maalia Tarasovin kentällä korvannut Rafinha sai pallon rangaistusalueen reunamilla ja ampui kohti alanurkkaa. KPV:n maalivahti Teppo Marttinen ei palloon yltänyt, vaan peliväline lipui tolpan ja Marttisen selän kautta yli maaliviivan.

Huolenaihetta HJK:lle aiheutti viimeisellä kymmenminuuttisella Nikolai Alhon pelikunto. Alho törmäsi rajusti Rafinhan olkapäähän ja makaili tovin kentän pinnassa hoivattavana. Kaikki vaihdot oli jo käytetty, ja Alhokin jatkoi lopulta kuitenkin pelin loppuun saakka.

Koko alkukauden Mika Lehkosuon koirankopissa ollut Ivan Tarasov ja avauskierroksella loukkaantunut Riku Riski piristivät selvästi HJK:n peliä. Klubi-fanit palkitsivatkin Tarasovin äänekkäillä ”Tarasov, Tarasov” -huudoilla venäläishyökkääjän poistuessa vaihtoon. (Tarasov palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana.) EDIT 27.5. kello 11.30: Ottelun parhaana ei sittenkään palkittu Tarasovia, vaan Riku Riski.

3-1 -voitto katkaisi HJK:n kahdeksan ottelun voitottoman putken ja antoi Toni Koskelalle hyvät eväät jatkaa työtään. Sarjanousija ja -jumbo KPV on edelleen sarjassa ilman voittoa.