Huuhkajien vastustajan joukkue julki – kokeneet varakapteenit sivussa, Teemu Pukin pelikaveri mukana

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

Bosnia ja Hertsegovinan A-maajoukkueen päävalmentaja Robert Prosinecki julkisti maanantaina 24 pelaajan ryhmänsä maan kesäkuisiin EM-karsintaotteluihin. Bosnia ja Hertsegovina kohtaa 8.6. Tampereella Suomen ja kolme päivää myöhemmin Torinossa Italian.

Bosnialaisten kokoonpanosta puuttuu kaksi erittäin tärkeää pelaajaa. 29-vuotias joukkueen ykköstähti ja toinen varakapteeni Miralem Pjanic on kahden ottelun pelikiellossa saatuaan maaliskuussa Kreikkaa vastaan pelatussa ottelussa suoran punaisen kortin.

Sivussa on myös toinen varakapteeni ja monivuotinen ykkösvahti Asmir Begovic. Begovic ei tosin pelannut maaliskuun karsintapeleissäkään. 31-vuotiasta valioliigatorjujaa ovat kiusanneet kauden aikana polvivaivat eikä peliminuutteja muutenkaan tullut Bournemouthissa totuttuun tapaan.

Bosnia ja Hertsegovinan maalia vartioinee maaliskuun maaotteluiden tapaan turkkilaisen Erzurumsporin Ibrahim Sehic. Suomalaisittain mielenkiintoinen pelaaja on myös Teemu Pukin joukkuetoveri Mario Vrancic. Bosnian kapteeni ja kokenein pelaaja on AS Roman hyökkääjä Edin Dzeko.

Bosnia ja Hertsegovinan karsintojen aloitus ei ollut erityisen vakuuttava, vaikka se onkin neljällä pisteellään Suomen edellä. Armenia kaatui kotikentällä 2-1, ja Kreikan kanssa Bosnia jäi niin ikään kotikentällään 2-2 -tasapeliin, vaikka johtikin ottelua 2-0.

Bosnia ja Hertsegovinan joukkue otteluihin Suomea ja Italiaa vastaan:

Maalivahdit: Ibrahim Sehic (Erzurumspor), Kenan Piric (Maribor), Vladan Kovacevic (Sarajevo)

Puolustajat: Ermin Bicakcic (Hoffenheim), Ervin Zukanovic (Genoa), Toni Sunjic (Dinamo Moskova), Samir Memisevic (Groningen), Sead Kolasinac (Arsenal), Eldar Civic (Sparta Praha), Darko Todorovic (RB Salzburg)

Keskikenttäpelaajat: Muhamed Besic (Middlesbrough), Elvis Saric (Suwon Bluewings), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunic (Empoli), Stjepan Loncar (Rijeka), Mario Vrancic (Norwich), Deni Milosevic (Konyaspor), Haris Duljevic (Dynamo Dresden)

Hyökkääjät: Edin Dzeko (AS Roma), Edin Visca (Basaksehir), Goran Zakaric (Partizan Belgrad), Riad Bajic (Basaksehir), Smail Prevljak (RB Salzburg)

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliOhhoh! Arsenal-tähdeltä jää Eurooppa-liigan finaali väliin: ”Myönnän, että se sattuu”
Seuraava artikkeliYle: Lukas Hradecky valmistautuu Leverkusenin ryyppyreissuun: ”Kalenteri käsketty pitää vapaana”