Ilves ei häviä pelejä, mutta onko se valmis mestariksi? – Entinen liigapelaaja ei jaksa uskoa: ”Muutamalla muulla paremmat mahdollisuudet”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga-kautta on monella joukkueella jo yli kolmannes takana. Sarjataulukko alkaa hiljalleen hahmottua niin, että jyvät erottuvat akanoista. Kenties vakuuttavimman ja tasaisimman alkukauden on pelannut Tampereen Ilves. Joukkue ei ole hävinnyt peliäkään ja on sarjataulukossa toisena. Ilves on pisteen päässä FC Interistä kaksi peliä vähemmän pelanneena.

Uransa jalkapalloammattilaisena kauden 2015 päätteeksi lopettanut Markus Joenmäki kehuu tamperelaisten toimintatyyliä.

– Siellä on ajettu hyvin omia junnuja sisään. Heiltä ei välttämättä odotettu tällaista alkukautta, mutta kyllä se vuosien työ kantaa nyt hedelmää. Sitten heillä on vielä Toteemipaalu (Mika Hilander) maalissa, joka on ehtinyt olla paljon pallon edessä, Joenmäki heittää SuomiFutis-sivustolle.

Hänen mukaansa Ilves on hyötynyt siitä, että joukkue on pysynyt vuosittain suhteellisen hyvin kasassa ja sitä on täydennetty lähinnä täsmähankinnoilla. Yhden uhkakuvan hän nostaa kuitenkin esiin.

– Kausi on pitkä ja joukkue on nuori. Hype kestää harvoin ihan sitä koko kautta päällä, joten niinä tiettyinä aikoina joukkue tarvitsee tasaisuutta, Joenmäki pohtii.

Tähän mennessä Ilves on väistänyt karikot mallikkaasti. Tamperelaisten ei kannata vielä kuitenkaan välttämättä edes haaveilla mestaruudesta.

– Ainahan kaikki voi voittaa, mutta uskon, että muutamalla muulla joukkueella on paremmat mahdollisuudet.

Jos Joenmäki saisi lyödä kymmenen euron voittajavedon sisään, hänen ratsunsa tulisi
pääkaupunkiseudulta.

– HJK on liian selvä ja perus. Haluaisin sanoa Inter, mutta sanon Honka. Jos Inter pystyy puolustamaan hyvin, niin hekin voivat taistella siitä. Hyökkäyksen tulivoima pitää siitä kyllä huolen.

Joenmäki seuraa aktiivisesti jalkapalloa vielä, vaikka oma peliura on nyt ainakin toistaiseksi ohi myös alasarjatasolla. Viime kaudella hän pyssytti HJS:n paidassa seitsemän maalia Kakkosessa, mutta joukkue tipahti täksi kaudeksi takaisin Kolmoseen.

– Lopetin syksyllä, enkä ole koskenut nappulakenkiin sen jälkeen. Olen vain katsellut pelejä. Pelaaminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta, mutta tunkeeko päänsä mukaan tulevaisuudessa sitten jollain toisella tavalla… se on eri asia, Joenmäki spekuloi.

Veikkausliigassa pelataan maanataina neljä ottelua. Ilves yrittää pitää maalinsa jälleen puhtaana, kun vastaan asettuu Tampereella IFK Mariehamn. Muut ottelut ovat FC Lahti-HJK, VPS-RoPS ja KPV-HIFK. Kaikki ottelut alkavat klo 18.30.

Jesse Happonen