Ilves palasi Veikkausliigan sarjakärkeen – Inter viihdyttää ja rakentelee voittoputkea

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Vahvaa alkuvuotta pelaava Ilves palasi jälleen Veikkausliigan sarjakärkeen. Ilves haki 1-0 -vierasvoiton Rovaniemeltä, ja nappasi sarjataulukon ykköspaikan kahden pisteen erolla seuraaviin. Ilveksen ja ottelun ainoan maalin teki noin puolen tunnin kohdalla 19-vuotias Tiemoko Fofana, jonka Iiro Järvinen vapautti tarkalla pystysyötöllä karkumatkalle.

Sarjan kakkospaikalle kipusi voittoputkea rakentava Inter Turku. Inter voitti kahdessa edellisessä ottelussaan kolmen maalin erolla viime kauden ykkösen ja kakkosen HJK:n ja RoPS:n, ja nyt se haki täyden pistepotin Ahvenanmaalta. IFK Mariehamn kaatui maalein 2-1.

Interin kolmannen perättäisen voiton takuumiehinä häärivät tutut pelaajat Timo Furuholm ja Filip Valencic. Inter-kapteeni Furuholm teki avausmaalin kulmapotkusta ja on tehnyt viimeisessä kolmessa pelissä neljä maalia. Valencicin maali puolestaan syntyi kauniista sommitelmasta. Veikkausliigan maalipörssiä johtavalla Valencicille maali oli puolestaan jo kauden kuudes.

Kotijoukkue IFK Mariehamn nousi kuitenkin viimeisellä kymmenminuuttisella peliin mukaan, kun Aristote Mboma laukoi puolivolleysta maalivahti Aati Marttisen käsien kautta kavennuksen. Mbomalle maali oli jo kauden viides, joten hän nousi maalitilaston jaetulle kakkospaikalle.

Kiri kuitenkin hyytyi, kun vain kaksi minuuttia maalin jälkeen IFK:n alkukauden tehopuolustaja Rick Ketting ajettiin toisen varoituksen myötä suihkuun. Varoitus vaikutti kovalta tuomiolta. Vain hetki ennen täyttä aikaa Marttinen sai kuitenkin vielä venyä parhaimpaansa, kun hän torjui Robin Sidin vaarallisen vapaapotkun.

Helsingissä sarjapisteet pantiin HIFK:n ja KuPS:n välillä tasajakoon. Sarjanousija HIFK:lle avausmaalin teki 36. minuutilla norjalainen Jakob Dunsby, mutta KuPS:n Babacar Diallo tasoitti puskumaalillaan vain kolme minuuttia myöhemmin.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle HIFK - Ilves 23.08.2019

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliSe on siinä! Huikea valioliigakausi päättyi Manchester Cityn juhliin
Seuraava artikkeliHuuhkaja-pelaaja tyrkyllä Mestarien liigan lohkovaiheeseen – mestaruustaistelu jäi yhä auki