Kaksi kertaa Skotlannin cupin voittanut suomalaislegenda finaalin alla: ”Celticin pelaajilla jo muut asiat mielessä”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Skotlannin cupin finaali pelataan lauantaina Heartsin ja Celticin välillä. Pitkään Skotlannissa vaikuttanut ex-Huuhkajahyökkääjä Jonatan Johansson on hyvin selvillä finaalin lähtöasetelmista.

– Tietysti Celtic on selvä suosikki, voittihan se sarjankin yhdeksän pisteen kaulalla Rangersiin. Pitää kuitenkin huomioida, ettei Celticin peli loppukaudesta vakuuttanut. Tilanne seurassa on kaikin puolin avoin. Manageri Neil Lennon ei tiedä omien sanojensa mukaan tulevaisuudestaan, eikä suurella osalla pelaajista ole jatkosopimusta ensi kaudelle, Johansson kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Lennon on kertonut haluavansa keskittyä nykyhetkeen, mutta on selvä, että jollain tasolla epävarmuus tulevaisuuden tapahtumista voi vaikuttaa Celticin esitykseen finaalissa.

Vastustaja Hearts selvisi Johanssonin mukaan finaaliin suhteellisen helpolla.

– Hearts ei joutunut kohtaamaan yhtään pääsarjajoukkuetta cup-taipaleellaan, joten kovin syvällistä arviota Heartsin cup-vireestä ei voi antaa. Toki finaalipaikka on aina kunnioitettava asia, ei siis mitään pois edinburghilaisilta.

Rangersin palattua parrasvaloihin Skotlannin liigaan marssijärjestys on ollut entisen kaltainen. Johansson muistuttaa kuitenkin, että Hearts operoi nykyään liigan kolmanneksi suurimmalla budjetilla, ja seura aikoo panostaa vahvasti tulevaisuuteen.

– Vaikka pelasivatkin melko keskinkertaisen kauden loppujen lopuksi, Hearts pystyy kyllä haastamaan Celticin. Kyseessä on kuitenkin yksittäinen ottelu. Celtic on suosikki, mutta Heartsia ei kannata tuomita häviämään ennen aikojaan, Jonatan Johansson päättää.

Skotlannin cupin finaali Hearts-Celtic pelataan lauantaina 25.5. klo 17.00. Katso ottelu Viasatin jalkapallokanavalta tai suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!