Oululainen jalkapallovaikuttaja Miika Juntunen on saanut yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen, kertoo Kaleva. Oulun käräjäoikeus katsoo Juntusen, 54, syyllistyneen törkeään kirjanpitorikokseen ja törkeään veropetokseen.

Käräjäoikeuden tuomion taustalla on Juntusen omistaman yrityksen Markkinointi Miika Juntunen Oy:n ja Oulun Palloseura – Jalkapallo ry:n välinen sopimus. Yritys oli sopinut seuran kanssa, että se laskuttaa siltä provisiopalkkioita esimerkiksi markkinoinnista sekä sponsori- ja pelaajaneuvotteluista.

Juntunen ei kuitenkaan kirjannut provisiopalkkioita firmansa kirjanpitoon ja tilinpäätökseen tilikausina 2012 ja 2013 yhteensä noin 320 000 euron edestä, minkä lisäksi hän ei ilmoittanut palkkioista myöskään verottajalle vaan antoi vääränsisältöisiä veroilmoituksia.

Käräjäoikeus toteaa tiistaina antamassaan tumiossa, että ”laiminlyönnit on katsottava tehdyiksi tietoisesti ja siten tahallisesti”.

Lue Kalevan koko artikkeli täältä.