Kuopion Palloseura on yksi niistä joukkueista, jonka suoritukset Veikkausliigan kevään peleissä ovat keränneet laajimmin huomiota. Mitalisuosikkeihin kuuluva joukkue avasi voittotilinsä vasta viidennessä ottelussaan RoPS:n vieraana.

KuPS otti toisen voittonsa heti perään IFK Mariehamnin vieraana, joten se pääsee orastavassa voittoputkessa kotikentällään sarjanousija KPV:n kimppuun sunnuntaina.

Kuopiolaisfutiksen ikoneihin kuuluva Ilja Venäläinen odottaa KuPS:lta ottelusta vain voittoa.

Ilja Venäläinen, mikä on ollut alkukaudella KuPS:n isoin pelillinen ongelma?

– Sanoisin suoraan, että pelillinen taso heilahtelee tosi paljon. Hyviä jaksoja seuraa huono jakso ja välillä huonoa jaksoa seuraa todella hyvä jakso. KuPS on pelannut ehjät 90 minuuttia vain HJK:ta vastaan. Mielestäni joukkue on pelannut ihan hyvin, mutta maaleja on päästetty reippaasti. Kärkijoukkueella puolustuksen olisi hyvä olla tiivis. Joukkoon on sattunut omituisia otteluita.

– Kuuteen otteluun vain yksi tappio, joten alkukausi ei ole ollut lainkaan negatiivinen. Tänään on ensimmäinen selkeä peli, jossa pitäisi pystyä naulaamaan 3-4 maalia, ex-hyökkääjä toteaa.

Onko päävalmentaja Jani Honkavaaralla nyt mielestäsi työrauha?

– Kyllä. En usko, että siinä on mitään tällä hetkellä, vaikka innokkaimmat ovatkin muuta jo miettineet. Tänä vuonna sitä on tehty poikkeuksellisen paljon. Kannattajat ovat hyvin helposti jakelemassa lähtöpasseja. HJK selkeänä esimerkkinä tästä.

Mitä mieltä olet Keith Armstrongin palkkaamisesta joukkueen valmennusryhmään?

– Puskista tuli. Ensimmäisenä mietin, että mitäs tässä haetaan… nimekäs koutsi ja Honkavaaraan kohdistuneet kritiikit… Sen verran olen nyt kuitenkin tietoinen, että hän tuli selkeästi kakkosvalmentajaksi. Tämä roolittaa valmennusryhmää selkeämmin ja hän tulee paikkaamaan puutoksia. Uskoisin, että tämä tuo positiivisen virinän ja paljon mahdollisuuksia, entinen maalitykki kommentoi.

Uskotko, että viime pelin uskomaton nousu Maarianhaminassa on hyvä voimavara jatkoa ajatellen?

– Ihan varmasti on. Se oli maaginen peli. Eka puoliaika oli aivan karmean näköistä. IFK oli parempi ihan jokaisella osa-alueella. Puoliajalla totaalinen muutos, peli oli täysin sen jälkeen KuPS:n.

Kalle Taimin pitkät rajaheitot kylvivät tuhoa tuossa ottelussa. Voivatko ne olla enää jatkossa yhtä tehokas ase?

– Totta kai voivat. Ne ovat älyttömän hyvä lisä. Moni perustaa liigassa nykyään taktiikkansa vahvaan puolustuspeliin. Sellaisissa peleissä erikoistilanteet nousevat isoon arvoon. Ne ovat selkeä ase, joka nostaa joukkueen vaarallisuusastetta ja antaa valmentajalle lisää variaatioita.

– Pelkästään puhtaalle sivurajaheittäjälle on vaikea nähdä roolia nykyjalkapallossa, mutta Kalle Taimi on muutenkin hyvä pelaaja.

Tänään voittamalla KPV:n, KuPS nousisi mukaan taisteluun kärkisijoista. Onko joukkueen tilanne sittenkin ihan valoisa tällä hetkellä, vaikka kritiikkiä on tullut?

– Kauteen lähdettiin aika isoilla odotuksilla. Pelaajat latasivat siihen mestaruustaistoa ja alkuun sattui sitten pari huonoa peliä. Nyt on kuitenkin jo sarjan parhaat joukkueet käytännössä kohdattu ja tappioita on tullut vain yksi. SJK on vielä näkemättä.

– Peräänkuulutan nyt tasaisuutta. Tänään KuPS:n pitäisi näyttää tasoero, mikä on kärkijoukkueen ja häntäpään joukkuen välillä, KuPS-legenda toivoo.

KuPS isännöi sarjanousija KPV:tä klo 18.30 alkaneessa ottelussa. Samaan aikaan alkaa myös FC Lahden ja SJK:n välinen kamppailu.