Lähtöpassit tuli! HJK erotti Mika Lehkosuon – Seuraaja napattiin viime kauden hopearyhmästä!

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan puolustava mestari HJK on irtisanonut toimestaan valmentajansa Mika Lehkosuon. Veikkausliigassa sijalla kuusi oleva HJK tiedotti asiasta hetki sitten lehdistötilaisuudessa.

Uudeksi valmentajaksi on nimetty RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela. 36-vuotias Koskela valmensi viime kaudella RoPS:n Veikkausliigan hopeasijalle ja europeleihin. HJK:ssa juniorina pelannut Koskela valmensi HJK:n organisaatiossa vuosina 2013-2017. Kaudella 2014 hän toimi Lehkosuon apulaisvalmentajana.

Koskelan sopimus on 2,5-vuotinen eli ulottuu vuoden 2021 loppuun.

HJK:n alkuvuosi on ollut todella vaikea. Yksi seuran kolmesta tavoitteesta – Suomen Cupin voitto, Veikkausliigan mestaruus ja lohkovaihe europeleissä – kaatui jo keväällä, kun se ei selviytynyt Suomen Cupin alkulohkosta jatkoon. Myös Veikkausliigassa peli on yskinyt pahemman kerran. Kausi käynnistyi kahdella niukalla voitolla, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelustaan HJK ei ole voittanut ainuttakaan.

49-vuotias Mika Lehkosuo aloitti HJK:n valmentajana huhtikuussa 2014 Sixten Boströmin saatua kesken kauden potkut. Sitä ennen hän valmensi vuosina 2005-2014 Honkaa. Lehkosuo on toiminut myös Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä.

Lehkosuon alaisuudessa HJK on voittanut kolme suomenmestaruutta (2014, 2017 ja 2018) ja kahdesti Suomen Cupin. Lehkosuo johdatti HJK:n myös kesällä 2014 Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. ”Banan” sopimus HJK:n kanssa olisi umpeutunut kuluvan kauden päätteeksi.

Lehkosuo pelasi myös valtaosan pelaajaurastaan HJK:ssa ja kuului myös historialliseen Mestarien liigan lohkovaiheessa pelanneeseen ryhmään.

HJK kohtaa seuraavassa ottelussaan ensi sunnuntaina kotikentällään sarjajumbo KPV:n.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.