Liverpool voitti Barcelonan tiistaina Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa 4-0 ja eteni kilpailun loppuotteluun yhteismaalein 4-3.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🔴 Liverpool XI confirmed!

Who will step up in the absence of Firmino & Salah? 🤔

#UCL

✅ Barcelona unchanged from their first-leg win.

How should they approach tonight's decider? 🤷‍♂️

#UCL

Liverpool sai kaipaamansa aikaisen osuman seitsemännellä minuutilla. Jordi Alba pääsi väliin Joël Matipin pitkään syöttöön, mutta puski pallon epähuomiossa suoraan Sadio Manélle.

Senegalilaishyökkääjä siirsi pelivälineen Jordan Hendersonille, joka pujotteli Barcelonan puolustuksen läpi ja laukoi. Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen torjui Hendersonin yrityksen, mutta Divock Origi oli irtopallossa ensimmäisenä ja siirsi pelivälineen tyhjään verkkoon. 1-0 (1-3).

Barcelona are behind for the first time in the #UCL this season.

Game on? 🤔

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja valtavalla intensiteetillä. Jo varhain kävi selväksi, että Luis Suárezista ja Fabinhosta ei tule ylimpiä ystäviä. Kaksikko oli tukkanuottasilla jo ensiminuuteilla ja Fabinho otti ottelun ensimmäisen keltaisen kortin, kun hän taklasi Barca-kärjeltä jalat alta 11. minuutilla. Kaksinkamppailuihin mentiin muutenkin lujaa.

Liverpool oli niskan päällä, mutta Barcelona oli aina vaarallinen hyökätessään. Vieraat järjestelivät tuhannen taalan paikan Lionel Messille, joka yritti vielä siirtää pallon vasemmalle jalalleen, mutta Matip pelasti kotijoukkueen viime hetken katkollaan.

Messi petasi vielä tauon kynnyksellä loisteliaalla syötöllä paikan Alballe, mutta Liverpool-vahti Alisson Becker nollasi puolustajan yrityksen.

45 minuutin jälkeen maalintekopaikat olivat Liverpoolin hyväksi 6-5.

Toista jaksoa ehdittiin pelata kahdeksan minuuttia, kunnes Liverpool laittoi pallon verkkoon. Trent Alexander-Arnold pääsi väliin Ivan Rakitićin kehnoon syöttöön ja keskitti pallon maalille. Paikalle ryntäsi vaihdosta sisään tullut Giorginio Wijnaldum, joka täräytti pelivälineen verkkoon. 2-0 (2-3).

Wijnaldum tuli kentälle todellisella ryminällä. Ensimmäisen osumansa jälkeen hän iski vajaan kahden minuutin päästä jo toisen. Wijnaldum nousi korkeimmalle Xherdan Shaqirin keskityspallossa ja puski kuulan vastustamattomasti sisään. 3-3 (3-3).

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Georginio Wijnaldum is the first substitute to score twice in a Champions League match for Liverpool since Ryan Babel against Besiktas in 2007. He's also the first ever sub to score twice against Barcelona in the competition. Genie. #LIVBAR

79. minuutilla Barcelonan puolustus nukahti kohtalokkaasti. Liverpool sai kulmapotkun ja vieraat lähtivät tallustellen etsimään vartioitaviaan. Kulman antanut Alexander-Arnold huomasi, että Origi on täysin vapaana maalilla ja pelasi pallon nopeasti hänelle. Origi jatkoi pallon suoraan syötöstä verkkoon. 4-0 (4-3).

OptaJoe

@OptaJoe
14 - Trent Alexander-Arnold has provided more assists in all competitions than any other @LFC player this season. Scenes. #LIVBAR

Liverpool kohtaa loppuottelussa joko Ajaxin tai Tottenhamin, jotka kohtaavat keskiviikkona kello 22.00 Suomen aikaa. Ajax voitti ensimmäisen osaottelun vieraskentällä 1-0.