Maailman paras naisjalkapalloilija pitää päätöksestään kiinni – ei pelaa ensi kesän MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Lyonin hyökkääjä ja naisten Kultaisen pallon voittaja Ada Hegerberg ei ole mukana Norjan maajoukkueessa ensi kesänä Ranskassa pelattavissa MM-kisoissa.

Hegerbergin, 23, poissaolo oli odotettavissa, sillä hän on vuodesta 2017 lähtien kieltäytynyt pelaamasta maajoukkueessa. Hyökkääjä on perustellut päätöstään sanomalla, että Norjassa ei kunnioiteta naispuolisia pelaajia tarpeeksi.

Norjan maajoukkueen päävalmentaja Martin Sjögren sanoi helmikuussa, että Hegerbergin tilanteeseen on yritetty löytää ratkaisua, mutta Hegerberg on ”päättänyt olla pelaamatta”.

– Valmentajana on keskityttävä pelaajiin, jotka haluavat olla osa joukkuetta ja Ada ei halua, kommentoi Sjögren aiemmin tänä vuonna BBC:lle.

– Me kunnioitamme sitä ja me olemme tehneet kovaa työtä muiden pelaajien kanssa, ja he ovat tehneet mahtavaa työtä.

Hegerberg jättäytyi maajoukkueesta vain pari kuukautta ennen kuin Norjan jalkapalloliitto ja maan pelaajayhdistys solmivat historiallisen sopimuksen, joka takaa nais- ja miesmaajoukkuepelaajille yhtä ison palkan.

Naisten maajoukkuepelaajien palkkiot lähes tuplaantuivat sopimuksen myötä. Miespelaajat luopuvat vapaaehtoisesti mainostuloistaan naisten hyväksi.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!