Slovenialainen Damir Skomina on valittu Liverpoolin ja Tottenhamin välisen Mestarien liigan loppuottelun erotuomariksi.

Loppuottelu pelataan 1. kesäkuuta Espanjan Madridissa Wanda Metropolitanolla.

Kyseessä on Skominan, 42, ensimmäinen Mestarien liigan loppuottelu, mutta hän on viheltänyt suurpeleissä aikaisemminkin. Hän tuomitsi Ajaxin ja Manchester Unitedin välisen Eurooppa-liigan loppuottelun vuonna 2017 sekä Chelsean ja Atlético Madridin välisen Uefa Super Cupin vuonna 2012. Mestarien liigassa hän on viheltänyt tällä kaudella neljässä ottelussa.

Skomina on tuttu tuomari myös Liverpoolille ja Tottenhamille. Joulukuussa hän oli oikeudenjakajana, kun Liverpool voitti Napolin 1-0. Muissa neljässä Skominan viheltämässä pelissä Liverpool on taipunut tappioon.

Tottenhamilla on huonoja muistoja Skominasta vuodelta 2014, kun hän vihelsi joukkueen Mestarien liigan neljännesvälieräottelun Benficaa vastaan. Tottenhamin mielestä heiltä jäi selkeä pilkku saamatta, kun Harry Kane kaatui rangaistusalueella kamppaillessaan pallosta Guilherme Siqueiran kanssa. Ottelu päättyi 2-2-tasapeliin, ja Tottenham hävisi otteluparin yhteismaalein 3-5.

Yksi Skominan tällä kaudella viheltämistä Mestarien liigan otteluista nousi suureksi puheenaiheeksi koko Euroopassa. Hän antoi Manchester Unitedille rangaistuspotkun Paris Saint-Germainia vastaan Presnel Kimpemben pelattua palloa kädellään ottelun loppuhetkillä. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta lopulta Marcus Rashford laukoi pilkulta osuman, jonka ansiosta United eteni vierasmaalissäännön turvin puolivälieriin.

Diego Dalotin laukaus osui vetoa peittäneen Presnel Kimpemben käteen. Kuva: Getty Images

Wanda Metropolitanon loppuottelussa Skominaa avustavat hänen maanmiehensä Jure Praprotnik ja Robert Vukan. Neljäntenä tuomarina toimii espanjalainen Mateu Lahoz.

Videotuomarina pelissä toimii hollantilainen Danny Makkelie, jota avustavat Pol van Boekel, Felix Zwayer ja Mark Borsch.