Mikä on Ilveksen menestyksen salaisuus? – Tähtipelaajalta odotetaan enemmän: ”Hän tulee vielä”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Tampereen suuriin jalkapalloikoneihin kuuluva Ari Hjelm on seurannut totuttuun tapaan Ilveksen suorituksia Veikkausliigassa tarkalla silmällä. Tupsukorvat ovat pelanneet kauden kaikki viisi ottelua päästämättä maaliakaan. Joukkue on voittanut peleistään kolme ja pelannut kahdesti tasan.

Menestyksekkäät pelaaja- ja valmentajaurat läpi käynyt Hjelm kertoo SuomiFutis-sivustolle, miksi Ilves on ollut niin vakuuttava.

– Ne pelit mitkä olen nähnyt, niin Ilves on kurinalainen paketti. Mikäli vastustajan joukkue ei lähde suunnanmuutoksiin nopeasti, tulee vaikeuksia. Jos Ilveksen antaa ryhmittäytyä koko joukkueen voimin, sitä on vaikea horjuttaa.

– Suoraan harhasyötöstä pitää tehdä suunnanmuutos. Jos peli menee hitaaksi pelailuksi, sillä ei Ilvestä horjuteta, Hjelm toteaa.

Toimiva puolustuspeli kulminoituu maalivahti Mika Hilanderiin.

– Hilander on pelastanut sen 1-2 tilannetta peliä kohden. Puolustus toimii hyvin ja sitten Hilander pystyy pelastamaan sen pari maalipaikkaa ja organisoi hyvin. Se on se voittavan puolustuksen juttu. Koko joukkue on kurinalainen ja kaikki pelaajat tekevät töitä. Se on heidän ”salaisuutensa”. Ilveksen kärsivällisyys riittää kyllä pelaamaan nollanollaa ja sitten iskemään lopussa se yksi maali.

– Ilveksellä on nuori joukkue, jota on helppo pitää kurissa.

Ilves on tehnyt viiteen otteluun vain neljä maalia, joka ei Hjelmin mukaan ole riittävä määrä pidemmällä tähtäimellä.

– Hyökkäyspää ei kauhean hyvin toimi. Se ei ole missään nimessä toiminut niin hyvin kuin valmentaja on toivonut. Tehtyjen maalien määrä pitäisi olla keskiarvona 1,5-2 tehtyä maalia peliä kohden, jos haluaa menestyä. Lisäksi päästettyjen maalien keskiarvo pitää olla alle 1, joka Ilveksellä onkin kunnossa. Kyllä Ilveksellä on kuitenkin paikkoja ollut enemmän, kuin he ovat tehneet, Hjelm arvioi.

Yksi Ilveksen hyökkäyspään pelaajista, jolta odotetaan tehoja on Emile Paul Tendeng. SJK:sta seuraan palannut senegalilainen on merkkauttanut viidessä ensimmäisessä ottelussa vain yhden maalisyötön. Toki jos joukkuekavereiden viimeistely olisi ollut terävämpää, syöttöjä voisi olla pari enemmän.

Hjelmin mukaan ”Tammelan Taikurilta” ei ole nähty vielä sitä, mitä esimerkiksi kaudella 2016, jolloin hänet valittiin vuoden liigapelaajaksi.

– Ei ehkä vielä, mutta voisin kuvitella, että hän tulee vielä. Hän pääsi henkisesti raskaiden vuosien jälkeen kotiin. Uskoisin, että hän on edelleen suosittu pelaaja Tammelassa. Jos hän pääsee vähääkään lentoon, niin jälki voi olla tuhoisaa.

Ilves isännöi tiistaina Tammelassa FC Honkaa, joka on kerännyt viidestä ottelustaan yhdeksän pistettä.

– Honka on nimenomaan se vanha Honka. Pelaa, pelaa ja pyörittää sitä palloa pelaajalta toiselle. Jos se ei nopeudu, niin heillä tulee vaikeuksia Ilvestä vastaan. Odotan heiltä juuri niitä nopeampia suunnanmuutoksia, Hjelm ennakoi.

Ilveksen ja FC Hongan välinen ottelu alkaa Tammelassa klo 18.30.

Jesse Happonen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!