Suomi voitti sunnuntai-iltana kolmannen kerran historiassaan jääkiekon maailmanmestaruuden. Vuosien 1995 ja 2011 mestaruudet saivat jatkoa, kun Kanada kaatui Bratislavassa pelatussa finaalissa 3-1.

Altavastaajana kisoihin nimettömällä ja kokemattomalla joukkueella lähtenyt Leijonat järjesti yllätyksen toisensa perään, pelasi ehjiä ja fiksuja otteluita ja kellisti pudotuspelivaiheen trillereissä Ruotsin, Venäjän ja Kanadan. Yhtenäinen joukkue sai kiitosta ja ylistystä yli lajirajojen, kuten allaolevista jalkapallopiirien twiiteistä näkyy.

– ”Jokainen halusi vierellä olevan kaverin onnistuvan” – Lämpimät onnittelut maailmanmestaruudesta, kirjoitettiin Palloliiton virallisella Twitter-tilillä.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
”Jokainen halusi vierellä olevan kaverin onnistuvan” - Lämpimät onnittelut maailmanmestaruudesta @leijonat🇫🇮 #MMkulta

HIFK:n jalkapallopuolelta osoitettiin onnittelut koko Leijonien joukkueen lisäksi erityisesti mainiosti torjuneelle maalivahdille Kevin Lankiselle. Lankinen kun on ilmeisesti HIFK:n kannattaja, ja hän saikin kutsun Telia 5 G Areenalle mitalikahveille kesän aikana.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Isot onnittelut @leijonat maailmanmestaruudesta, ja erityisesti HIFK-kannattaja @KLankinen! Kommer du på medaljkaffe till Telia under sommaren?

Myös monet ulkomailla asuvat suomalaiset seurasivat loppuottelua kiinnostuneina. Esbjergissä jalkapalloileva Markus Halsti lähetti onnittelunsa ja raporttinsa Tanskan verrattain hiljaisesta kisastudiosta.

𝑴𝒂𝒓𝒌𝒖𝒔 𝑯𝒂𝒍𝒔𝒕𝒊 🇺🇦

@Halstinho
Amazing performance from the whole @leijonat team!!!
Congrats guys🙏
🇫🇮🇫🇮🇫🇮🙌🙌🙌🙌

𝑴𝒂𝒓𝒌𝒖𝒔 𝑯𝒂𝒍𝒔𝒕𝒊 🇺🇦

@Halstinho
A bit quiet in Esbjerg after yesterday but us six Finns are at least celebrating tonight🇫🇮🙏🙌🙌🙌

Onnitteluihin yhtyivät veikkausliigaseuroista myös ainakin SJK ja Inter. SJK:n OmaSP Stadionin sporttibaarissa pantiinkin pystyyn kunnon kisastudio MM-loppuottelun ajaksi.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Onneksi olkoon @leijonat Uusi maailmanmestari 2019! 👍

Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa oli tupa täynnä ja kova tunnelma ottelun viimeisillä sekunneilla. Kiitos kaikille paikalla olleille ja kiitos LEIJONAT!

#SJKfi #OmaSpStadion #Seinäjoki #Leijonat #Suomi

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Loistavaa @leijonat! 🇫🇮 Suurenmoiset onnittelut koko joukkueelle! 💪🏼🏆 #leijonat

Maailmanmestaruuden huomioivat suomalaisista konkarifutaajista myös muun muassa Pekka Sihvola, Sebastian Sorsa ja Pekka Lagerblom.

Pekka Sihvola

@PekkaSihvola
Yllättävän paljon #EUvaalit2019 sai jengiä liikkeelle kaupungille. Ilmeisesti joku ehdokas #mörkö puolueesta #leijonat pääsi läpi 🤔

Sebastian Sorsa

@SebastianSorsa
On tää älytön saavutus! Mistä voi lukea analyysin miten @leijonat harjaa niin usein ”paperilla” paremmat joukkueet??

Pekka Lagerblom

@lagerblom_pekka
Täytyy nostaa hattua myös suomalaisille kisafaneille - Suomi! Huudot ja loppumaton kannustus saa ihon kananlihalle ja osoittaa kuinka mahtava kansa meillä on ja seisoo sekä ylä että alamäissä urheilijoiden takana! 🙏🏻🇫🇮🦁
#wethefinns #leijonat #parhaatfanit