Naisjalkapalloilussa on nähty viime aikoina merkittäviä edistysaskelia. Yleisöennätyksiä on rikottu siellä täällä, maajoukkuepelaajien palkkioissa on edetty tasa-arvoisempaan suuntaan ja useat perinteiset suurseurat ovat perustaneet naisjoukkueita – ja myös satsanneet näihin merkittävästi.

Seuraava vaihe naisfutiksen voittokulussa tuli julki maanantaina, kun FIFA laajensi FIFA The Best -palkintogaalaansa naisten palkintojen osalta. Aiemmin gaalassa on palkittu vain paras naispelaaja ja naisten valmentaja, mutta tänä vuonna gaalassa palkitaan myös paras naismaalivahti sekä FIFPron valitsema tähdistöjoukkue.

FIFPRO

@FIFPRO
BREAKING

Another step on the road to #equality in football.

The Women's @World11, created by @FIFPRO in 2015, will be celebrated alongside the men's equivalent for the first time, at #TheBest FIFA Football Awards.

Here's a look back at our first award.

FIFA

@FIFAcom
🏆The Best FIFA Women's Goalkeeper
🏆FIFA @FIFPro Women's World XI
🇮🇹A first trip to Milan

There's plenty to look forward at the #TheBest FIFA Football Awards 2019 on 23 September 👇

FIFPro on äänestyttänyt naisten parhaan tähdistökentällisen vuodesta 2015 lähtien, mutta miehestä poiketen tähdistöjoukkuetta ei ole kutsuttu gaala-lavalle erikseen palkittavaksi. Nyt asia muuttuu.

– FIFA on täysin vakuuttunut siitä, että Ranska järjestää tänä vuonna täysin vertaansa vailla olevan naisten MM-turnauksen. Siksi tämä on ihanteellinen tilaisuus esitellä myös uusia gaalapalkintoja. Tämä on yksi askel lisää oikealla tiellä parantaa naisjalkapalloilun imagoa, FIFA:n pääsihteeri Zvonimir Boban kommentoi.

Seuraava The Best -palkintogaala järjestetään 23. syyskuuta Milanossa. Viime vuonna parhaana naispelaajana palkittiin Orlando Priden legendaarinen brasilialaispelaaja Marta.

Kaikki Milanon The Best -gaalassa jaettavat palkinnot:

The Best -paras miespelaaja

The Best -paras naispelaaja

The Best -paras miesjoukkueen valmentaja

The Best -paras naisjoukkueen valmentaja

The Best -paras miesmaalivahti

The Best -paras naismaalivahti

FIFA FIFPro World11 -miesjoukkue

FIFA FIFPro World11 -naisjoukkue

Puskas-palkinto vuoden maalista

FIFA Fair Play -palkinto

Parhaat kannattajat -palkinto