Karim Benzema oli yksi Real Madridin kauden harvoja valopilkkuja sijoituttuaan La Ligan maalintekijätilastossa jaetulle kakkossijalle, tosin kaukana ylivoimaisen Lionel Messin takana. Benzemaa ei kuitenkaan ole vuosikausiin Ranskan maajoukkueessa nähty taannoisen kiristysskandaalin takia.

Vaikka konkarihyökkääjä on edelleen tehokas yhdessä maailman parhaista futissarjoista, ei Benzemaa ole kuitenkaan tullut pahemmin ikävä. Hän ei nimittäin ole ainoa pelaaja, joka Ranskalla on ollut varaa jättää pois kivikovasta maajoukkueestaan.

Ranska voitti viime kesänä Venäjällä maailmanmestaruuden joukkueella, johon eivät mahtuneet muun muassa Arsenalin Alexandre Lacazette, PSG:n Adrién Rabiot, Manchester Unitedin Anthony Martial, Bayern Münchenin Kingsley Coman tai Sevillan Wissam Ben Yedder. Dimitri Payet ja Geoffrey Kongdogbia eivät mahtuneet edes varalle.

Jo ylläolevasta listauksesta – huippupelaajista, joilla ei MM-ryhmään ollut asiaa – voi päätellä Ranskan pelaajamateriaalissa riittävän tällä hetkellä valtavasti leveyttä. Samalla esimerkiksi Eintracht Frankfurtin joukkueessa loistavan kauden pelannut Sébastien Haller, 24, ei ole saanut ensimmäistäkään kutsua A-maajoukkueeseen.

Transfermarktin markkina-arvolistauksissa maailman arvokkaimmista pelaajista kaksi arvokkainta ovat ranskalaiset Kylian Mbappé ja Antoine Griezmann. 25 parhaan joukkoon mahtuu neljä ranskalaista ja 50 parhaan joukkoon seitsemän.

Juhlivatko Kylian Mbappé ja kumppanit tulevina vuosina lisääkin aikuisten arvokisavoittoja? Kuva: Getty Images

Ranskan tuoreimmassa, kesäkuun maaotteluihin valitussa joukkueessa on peräti 12 alle 25-vuotiasta pelaajaa, vaikka muutama nuori avainpelaaja onkin loukkaantunut. Vielä seuraavienkin MM-kisojen aikaan kyseiset pelaajat ovat siis niin sanotusti ”parhaassa iässään”.

Ylläolevilla tilastoilla haluan alustaa sitä ajatusta, että ranskalaisen jalkapalloilun tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta ja maan A-maajoukkueella on kaikki mahdollisuudet luoda seuraava suuri jalkapallodynastia. Sellainen, jollaisen Espanja synnytti viime vuosikymmenen vaihteessa voittaessaan kolme arvoturnausta peräkkäin. Ranskan oma pääsarja ei ole sen kummemmin kirinyt kiinni eroa Euroopan neljään suurimpaan liigaan, mutta Espanjan, Englannin ja Saksan suurimpien seurojen siirtohuhuissa liikkuu jatkuvasti uusia nuoria huippulupaavia ranskalaisia.

Ranskan valoisaa tulevaisuutta pääsee ihastelemaan myös tänään torstaina alkavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ranska lähtee Puolassa pelattavaan MM-turnaukseen kisojen suurimpana voittajasuosikkina.

Jotain kertoo sekin, että Ranskan pelaajilla on yhteensä jo yli 300 ottelua kokemusta TOP 5 -liigoista. Ligue 1:ssä uskalletaan antaa vastuuta nuorille lahjakkuuksille – ja on ehkä pakkokin – ja siitä Ranskan maajoukkueet todella hyötyvät. Kypsät hedelmät poimivat sitten naapurimaiden jättiseurat.

Matt Hartman

@MattSHartman
The French announced their u20 side for the World Cup today. The squad has over 300 caps in Europe's top five leagues. Our u20 squad doesn't have ten. Our team is good, it isn't France good.

Kun katsotaan jälleen Transfermarktin markkina-arvoihin, näkyy Ranskan suvereniteetti selvästi. Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen kymmenestä arvokkaimmasta pelaajasta viisi on ranskalaisia, ja 25:n parhaan joukkoon heitä mahtuu kymmenen.

Kisojen suurimpia tähtiä ovat Transfermarktin listauksen mukaan Ranskan topparit, Borussia Dortmundissa pelaava Dan-Axel Zagadou ja Eintracht Frankfurtin Evan N’Dicka. Zagadou arvioidaan 30 miljoonan euron arvoiseksi ja PSG:hen yhdistetty N’Dicka 22 miljoonan euron pelaajaksi.

Mainetta ovat ranskalaisista ehtineet saada myös Fiorentinan maalivahti Alban Lafont, Marseillen toppari Boubacar Kamara ja PSG:n Moussa Diaby. Käytännössä paria poikkeusta lukuun ottamatta koko Ranskan joukkue koostuu Euroopan TOP 5 -liigojen seuroja edustavista pelaajista.

Valmiita tähtiä muillakin

Löytyy nimeä saaneita pelaajia toki muiltakin. Portugalin joukkueessa pelaa Benfican suurseuroihin yhdistetty kolmikko Gedson Fernandes, Jota ja Florentino, sekä Manchester Unitedissa tällä kaudella 16 valioliigapeliä pelannut Diogo Dalot.

Kisojen mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuvat myös Real Betisin meksikolaislaituri Diego Lainez, Valenciaa edustava eteläkorealainen Kang-In Lee ja norjalainen, RB Salzburgissa pelaava toisen polven jalkapalloilija Erling Braut Håland.

Real Betisiin tammikuussa siirtynyt Diego Lainez lukeutuu kisojen suurimpiin tähtiin. Kuva: Getty Images

Ukrainan joukkueessa nähdään Real Madridin sopimuspelaaja, Leganésissa tällä kaudella pelannut maalivahti Andryi Lunin. USA:ta puolestaan edustaa legendaarisen George Weahin poika, PSG:stä tällä kaudella Celticissä lainalla pelannut Timothy Weah.

Yksi kisojen väriläiskistä on epäilemättä piskuinen Tahiti. Debyytti Tahitilla ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä se pelasi ikäluokan MM-kisoissa myös vuonna 2009. Tahiti pääsee irti jo kisojen avauspäivänä, kun se kohtaa Senegalin. Yhtään ensikertalaista kisamaiden joukossa ei ole.

Ikäluokan MM-kisojen menestyneimmät maat ovat kuuden mestaruuden Argentiina ja viiden mestaruuden Brasilia. Puolustava mestari Englanti ei näihin kisoihin selviytynyt.

Yle välittää kisat kattavasti

Kisoja voi seurata Suomessa Ylen lähetysten kautta. Yle lähettää TV2:ssa heti kisojen avauspäivänä ottelun Meksiko-Italia kello 18.50 alkaen. Kakkosella nähdään myös turnauksen välieräpelit sekä loppuottelu. Muuten kisoista nähdään lohkovaiheen aikana yksi ottelu Areenassa joka päivä, pudotuspelejäkään unohtamatta.

Ylen otteluaikataulu näyttää tältä:

to 23.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Meksiko – Italia, klo 18.50, TV2
pe 24.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Ukraina – Yhdysvallat, klo 21.18, Yle Areena
la 25.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Portugali – Etelä-Korea, klo 16.18, Yle Areena
su 26.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Ecuador – Italia, klo 18.48, Yle Areena
ma 27.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Yhdysvallat – Nigeria, klo 21.18, Yle Areena
ti 28.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Portugali – Argentiina, klo 18.48, Yle Areena
ke 29.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena
to 30.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena
pe 31.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena
su 2.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena
ma 3.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena
ti 4.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena
pe 7.6. Fifan jalkapallon U20 MM, puolivälierä, Areena
la 8.6., Fifan jalkapallon U20 MM, puolivälierä, Areena
ti 11.6, Fifan jalkapallon U20 MM, välierät, Areena kello 18.25 ja 21.25, TV2 kello 22.00
la 15.6, Fifan jalkapallon U20 MM, loppuottelu, TV2, kello 18.50.