Ranskalaistähti otti kantaa homofobiaa vastaan: ”Olisin ylpeä, jos joku pelikaverini tulisi kaapista”

© Kuva: Getty Images

Atlético Madridin ensi kesänä jättävä Antoine Griezmann on poseerannut LGBT-henkisen TETU-lehden kannessa ja antanut haastattelun koskien homofobiaa jalkapalloilussa. Griezmann on myös yksi haastatelluista pelaajista Ranskan TV:ssä julkaistussa dokumenttielokuvassa ”Jalkapalloilija ja homoseksuaali – tabun sydämessä”. Griezmannin ohella dokumentissa puhuvat muun muassa Christian Karembeu, Fabien Barthez ja Didier Deschamps.

28-vuotias Griezmann peräänkuuluttaa jalkapallostadioneille lisää suvaitsevaisuutta. Tabua ei kuitenkaan kevyesti lajin parista poisteta.

– Minulla on homoja ja lesboja sekä suvussani että tuttavapiirissäni. Se ei ole minkäänlainen ongelma eikä saisi enää nykyaikana ollakaan, Griezmann totesi Tetulle.

Griezmann vaatii sekä Ranskan jalkapalloliitolta että ranskalaisseuroilta lisää toimia homofobiaa vastaan, sillä kaapista tulo on pelaajille yhä vaikeaa.

– Vaikka tilanne ei olekaan homoseksuaaliselle pelaajalle Ranskassa helppo, minun tukeni hän saa, Griezmann lupaa.

Griezmann ehdottaa jalkapallopäättäjille kovempia toimia stadioneille myös homofobiaa vastaan. Jo nyt futismatseja on keskeytetty rasististen huutojen takia, mutta Griezmannin mukaan sama käytäntö tulisi laajentaa homofobisiin huuteluihin.

– Homofobia ei ole mielipide, vaan rikos. Jos joku pelaaja kuulee homofobisia huutoja kentällä, minusta peli pitäisi keskeyttää.

– Jalkapallo on kaunis peli, emmekä saa sallia sille homofobista imagoa. Tulin muutama viikko sitten toisen kerran isäksi. Meidän vanhempien tehtävä on kasvattaa lapsemme siten, että maailmasta tulisi vähemmän homofobinen ja vähemmän seksistinen, Griezmann painottaa.

Griezmannille homoseksuaalinen pelikaveri ei olisi minkäänlainen ongelma.

– Minä olisin ylpeä, jos joku pelikavereistani kertoisi julkisesti homoseksuaalisuudestaan. Sen pitäisi olla täysin normaalia.

– Luulen, että se voisi avata oven myös muille. Jos häntä kritisoitaisiin – koska niin aina käy – yrittäisin piristää häntä ja auttaa häntä olemaan ylpeä, Griezmann lupaa.

– Onpa sitten kannattaja, pelaaja, valmentaja, seura tai puheenjohtaja, niin jokainen voi näyttää hyvää esimerkkiä.

Lähteet: Sport1, El Mundo ja RMC Sport