AS Roma päätti sunnuntaina Serie A -kautensa 2-1 -voittoon Parmasta. Täysi pistepotti ei silti riittänyt nostamaan Romaa kuudetta sijaa ylemmäs, vaan ensi kaudella Roma pelaa Mestarien liigan sijasta Eurooppa-liigaa.

Stadio Olimpicolla jätettiin kuitenkin paritkin erittäin haikeat jäähyväiset. Tunteet olivat pinnassa niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

67-vuotias Rooman oma poika Claudio Ranieri, joka siirtyi maaliskuussa toisen kerran AS Roman valmentajaksi loppukauden kattavalla sopimuksella, saa tehdä jälleen tilaa uudelle miehelle. Kannattajat kiittelivät konkariluotsia kauniilla sanoilla, eikä Ranieri kyennyt pidättelemään kyyneliään.

– Herra Ranieri, vastasit huutoon, kun sinua tarvittiin. Nyt saat kunniaa omalta väeltäsi, Roma-fanien bannerissa luki.

AS Roma English

@ASRomaEN
Grazie Mister 💛❤️

Claudio Ranieri might just be the most likeable man in football. A top manager with a huge heart.

It’s quite simply impossible to dislike Ranieri.

CalcioASRoma

@CalcioASRoma
Questo è tutto ❤️🥺

– Koin kauniita tunteita tänään, mutta ei silmissäni kyyneleitä ollut. Se oli sadetta, Ranieri vitsaili pelin jälkeen Sky Sport Italialle Football-Italian mukaan.

– Leikki sikseen, se oli hyvin tunteikasta minulle. Varsinkin, kun kuulin fanien huudot ja lähdin yhdessä (Daniele) De Rossin kanssa. Se teki jäähyväisistämme vielä vaikeampaa.

– En tiedä, mitä tulevaisuuteni tuo tullessaan. Koen olevani eurooppalainen valmentaja, ja menen sinne, missä on jokin kiinnostava projekti. Menen jonnekin, missä kokemustani tarvitaan.

– Seuraavalle Roman valmentajalle toivon pelkkää hyvää. Toivottavasti hän pärjää, sillä minä olen fani. Tärkeintä on nyt, että seuraajani onnistuu työssään, Ranieri jatkoi.

Taivaskin itki Rooman illassa, kun tuli pitkäaikaisen kapteenin Daniele De Rossin hyvästien aika. Kyynelkanavat aukesivat niin katsomossa kuin kentälläkin, ja aplodit ja suosionosoitukset olivat valtavat De Rossin halatessa niin Ranieria kuin toista Roma-legendaa Francesco Tottiakin.

De Rossi sai standing ovationinsa jo kesken pelin, kun hänet otettiin vaihtoon 82. peliminuutilla. Koko uransa eli 19 vuotta Roman paidassa pelannut De Rossi ojensi kapteeninnauhan toiselle kaupungin omalle pojalle ja iki-Romalle Alessandro Florenzille. Ele ei ole mitenkään vähäpätöinen, sillä viimeisten 39 kauden aikana 34 kaudella Romaa on kipparoinut Roomasta lähtöisin oleva pelaaja.

AS Roma

@OfficialASRoma
💛 Claudio, Bruno, Francesco e Daniele ❤️

#DDR16

Gabriele Marcotti

@Marcotti
Roma have had Roman captains for 34 of past 39 years (exceptions being 3 yrs of Ancelotti + one each of Carboni+Balbo).
The others? Ago Di Bartolemi, Giuseppe Giannini, Francesco Totti+Daniele De Rossi, who plays his last game tonight.
Florenzi is up next.

AS Roma jakoi ottelun jälkeen Twitterissä tunnelmia myös pelinjälkeisistä kunnianosoituksista De Rossille. Kellään ei ollut kiire kotiin, kun yleisö osoitti suosiotaan lemmikilleen. Ilta oli ikimuistoinen ja herkistävä epäilemättä sekä De Rossille perheineen että kaikille Roman kannattajille.

AS Roma

@OfficialASRoma
💛 Dall'uscita dal tunnel al saluto alla Sud ❤️

I migliori momenti del giro di campo di Daniele De Rossi

#DDR16 #ASRoma

AS Roma

@OfficialASRoma
LIVE: De Rossi's emotional farewell to the #ASRoma fans

#DDR16 #ASRoma

AS Roma

@OfficialASRoma
Tuo padre è un figlio di Roma, Capitano, bandiera.

Tu sei nato della Roma 💛❤️

#DDR16

GOAL

@goal
There will certainly be tears...😢

But Ranieri says that De Rossi's goodbye will feel like a party atmosphere! 🎉