Stadin Kingit avautui HIFK:n myynnistä – ”Olemme seuran sydän ja sielu”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Kotimaisen jalkapalloilun tuorein kuuma puheenaihe on ollut HIFK Fotboll AB:n enemmistöosuuden myyminen kiinalaisliikemies Lucas Chang Jinille. HIFK ja Jin pitivät tiistaina Helsingissä yhteisen tiedotustilaisuuden.

Kannattajien parissa uutista ei ole otettu vastaan erityisen myönteisesti. Vaikka HIFK alkoi olla pahoissa talousvaikeuksissa ja nyt taustalle on saatu rahakas sijoittaja, on pelko seuran tulevaisuudesta suuri. HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit avautuikin huolistaan keskiviikkona Instagramissa julkaisemassaan kannanotossa. Julkaisemme kannanoton tässä kokonaisuudessaan.

– Stadin Kingit ei hyväksy ratkaisua myydä seuraa ulkopuoliselle taholle, jonka intressit eivät julkisuudessa annettujen lausuntojen mukaan kohtaa sitä, mitä HIFK:n kuuluisi seurayhteisönä edustaa. Meille HIFK ei ole liiketoimintaa tai väline pelaajamarkkinoille, vaan jotain paljon syvempää. Elämäntapa, rakkautta, välittämistä, ystävyyttä.

-Emme tue HIFK:n seurajohdon toimintaa, mutta seisomme nykyisen pelaajaryhmän ja valmennuksen takana, ja arvostamme myös monen muun yksittäisen HIFK:n pitkäaikaisen taustaihmisen uskollista työtä seuramme eteen. He ovat sen ansainneet. Mutta laulumme ja kannatuksemme HIFK:n edustusjoukkueen katsomossa jatkuu vain niin kauan kuin koemme, että toiminnassa on IFK-sydäntä mukana.

– Olemme valmiita reagoimaan, mikäli toiminta vaikuttaa siltä, että sitä tehdään jonkun muun kuin IFK-perheen hyväksi.

– Olemme olleet nostamassa HIFK:ta alasarjoista Veikkausliigaan. Olemme seuran sydän ja sielu. Liikemiehiä tulee ja menee, mutta me jäämme. Aina. Sitä ei mikään osakassopimus voi tappaa. Olemme sitten Veikkausliigan katsomoissa – tai tukemassa jotain toista HIFK:n jalkapallojoukkueista.