Onni Valakarin, Juha Pirisen ja Robert Taylorin edustama sekä Simo Valakarin valmentama Tromsø otti sunnuntaina ison voiton Norjan liigassa Eliteserienissä, kun se kaatoi sarjan kärkijoukkueen Molden kotonaan 2-1.

Tromsø pelasi ennen sunnuntaita edelliset kahdeksan sarjaotteluaan voitoitta. Sen kauden toistaiseksi ainoa voitto oli tullut avauskierrokselta lukemin 2-1 Ranheimin vieraana.

Sunnuntaina Tromsø siirtyi johtoon jo ensimmäisellä minuutilla Magnus Andersenin osumalla. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Taylor teki isäntien toisen osuman 47. minuutilla. Hän sai Valakarilta pystysyötön Molden linjan taakse ja sijoitti juoksunsa päätteeksi pallon maalivahdin jalkojen alta sisään.

Molden kavennuksesta vastasi 94. minuutilla Ruben Gabrielsen.

Tromsø pelasi reilut 40 minuutta yhden pelaajan vajaalla Mikael Ingebrigtsenin punaisen kortin myötä. Molde mokasi tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun.

Pirinen pelasi ottelussa täydet minuutit, Valakari ja Taylor tulivat loppuhetkillä vaihtoon.

Tromsø jatkaa kymmenen ottelun jälkeen sarjajumbona, mutta se kuroi eroa kilpailijoihinsa.

TIL

@TromsoIL
Se jubelscenene fra garderoben. Seiersfølelsen er bare helt rå ❤️⚽️

Tusen takk for fantastisk støtte fra publikum i kveld. Dere gjorde en uvurderlig jobb for Gutan!!!!!

Myös Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla OBOS-ligaenissa oli sunnuntaina suomalaisia vauhdissa. Ville Jalasto pelasi kymmenisen minuuttia, kun hänen edustamansa Konsgvinger voitti Nest-Sotran 1-0. Saku-Pekka Sahlgren, Tapio Heikkilä ja Johannes Laaksonen pelasivat Sandnes Ulfin paidassa täydet minuutit joukkueen päätyessä 0-0-tasapeliin Skeidin kanssa. Walter Viitala taas torjui Sandefjordille 3-2-voiton Strømmenista.