Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue nimetty – kolmannes pelaajista ulkomailta

© Kuva: Juha Tamminen

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on nimennyt Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kesäkuussa pelattavaan Baltic Cupiin. 6.-9.6. Virossa pelattavassa turnauksessa Suomi kohtaa Viron, Latvian ja Liettuan. Turnaus on valmistautumista marraskuiseen EM-karsintaturnaukseen. EM-karsinnoissa vastaan tulee Tanska, Ranska ja Färsaaret.

Joukkueesta puuttuvat tällä kertaa loukkaantuneet Maximus Tainio ja Benjamin Hiekkanen sekä pelikauttaan Tanskassa ja Saksassa yhä jatkavat Oliver Antman ja Anssi Suhonen. Joukkue koostuu vuonna 2001 syntyneistä pelaajista, mutta mukana on myös yksi vuonna 2002 syntynyt pelaaja, KuPS:n puolustaja Tony Miettinen.

– Olen tyytyväinen joukkueeseen, Baltic cup on hyvä paikka tarkastaa pelaajia missä kukin menee. Pelaajia on ulkomailta ja Suomesta Veikkausliigasta Kakkoseen, Nyyssönen sanoo Palloliiton tiedotteessa.

– Toivon, että pääsemme hallitsemaan palloa Baltic cupissa vastustajan kenttäpuoliskolla ja että kenttätasapainomme on tilanteenvaihdoissa kunnossa. Luonnonurmi alustana maaliskuussa (pelatuissa Montenegro-otteluissa) oli vielä haasteellisempi, nyt ei enää.

Suomen joukkueen pelaajista noin kolmasosa pelaa ulkomailla: Englannissa, Tanskassa, Hollannissa ja Saksassa. Joukkueessa on myös useita jo veikkausliigakentillä nähtyjä pelaajia.

Suomen joukkue:

Viljami Sinisalo, Aston Villa FC
Julius Schmid, SpVgg Unterhaching
Noah Nurmi, Esbjerg fB
Patrik Raitanen, Liverpool FC
Joel Laitinen, PEPO
Seth Saarinen, HJK
Joonatan Laine, FC Honka
Julius Perälä, Pallo-Iirot
Tony Miettinen, KuPS
Pyry Hannola, FC Midtjylland
Axel Vidjeskog, FF Jaro
Otto Ollikainen, HJK
Oskari Sallinen, FC Groningen
Arlind Sejdiu, FC Honka
Robbie Azodo, FC Honka
Julius Tauriainen, HJK
Janne-Pekka Laine, Ilves
Jeremiah Streng, SJK
Maximo Tolonen, SJK
Terry Ablade, Fulham FC

Korjaus 22.5.2019 kello 21:55 Tainion lisäksi loukkaantuneena sivussa on Benjamin Hiekkanen