Sveitsin suurseuran Grasshopperin kannattajat ovat saaneet tarpeekseen joukkueen rimpuilusta.

Grasshopper joutui sunnuntaina keskeyttämään ottelunsa jo toista kertaa kuuden viikon sisällä. Joukkueen kannattajat rynnistivät katsomon etuosaan ja vaativat pelaajia antamaan heille pelivarusteensa paitoja, shortseja ja sukkia myöden sunnuntain ottelussa Luzernia vastaan. Osa pelaajista antoi paitansa pois, ja ottelu keskeytettiin.

Mellakkapoliisien ja järjestyksenvalvojien oli estettävä katsojien pääsy kentälle.

Ottelu oli tuossa vaiheessa 4-0-tilanteessa kotijoukkue Luzernin hyväksi. Sveitsin historian menestynein seura Grasshopper on maan pääsarjassa viimeisenä ja putoamassa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ensimmäistä kertaa 70 vuoteen.

Grasshopper tuomitsi kannattajien käytöksen ottelun jälkeen tiedotteessaan.

– Tämä on toinen kerta muutaman viikon sisällä, kun yksi peleistämme on pitänyt keskeyttää kannattajien mellakoinnin takia. Se on häpeällistä ja yksinkertaisesti hyväksymätöntä.

– Grasshopper ymmärtää turhautumisen joukkueen urheilulliseen suoritukseen, mutta väkivaltaiset teot ja epäurheilullinen käytös, jotka johtavat ottelun keskeyttämiseen, tuomitaan jälleen seuran toimesta vahvasti.

Seura pyysi myös poliisia ja Sveitsin jalkapalloliitto SFV:tä auttamaan vastaavien tapausten ehkäisyssä.

Grasshopperin ottelu Sionia vastaan keskeytettiin maaliskuussa kannattajien heitettyä raketteja kentälle. Tuolloin Sionille annettiin 3-0-voitto.

Jos myös sunnuntain ottelusta annetaan voitto ja pisteet Luzernille, varmistuu Grasshopperin putoaminen pääsarjasta.

Lähde: Goal