Veikkausliigan kaksi maaliahneinta joukkuetta kohtaavat – Kristian Kojola muistelee vääntöjä Timo Furuholmin kanssa lämmöllä

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter matkustaa äitienpäivän ratoksi Veikkausliigassa IFK Mariehamnin vieraaksi. Kumpikin joukkueista on esittänyt kevään peleissä hyökkäävää jalkapalloa ja maaliverkot ovat heiluneet tiuhaan tahtiin.

Molemmat joukkueista ovat tehneet peräti 14 maalia, mikä on koko sarjan paras lukema. Kotijoukkue IFK on tosin pelannut turkulaisia yhden ottelun vähemmän (6 ottelua).

IFK-legenda Kristian Kojola kehuu Interin tulivoimaista hyökkäyskalustoa. Huhtikuun parhaaksi pelaajaksi valittu Filip Valencic ei ole jättänyt kylmäksi.

– Ehdottomasti pelaaja, jota kannattaa tulla katsomaan. Toivottavasti hän jatkaa tuolla tasolla koko kauden. Inter on saanut onnistumisia laajemmalla rintamalla. Furkkakin (Timo Furuholm) on tehnyt kahdessa pelissä putkeen maaleja, Kojola sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Urallaan topparin tontilla luutinut Kojola muistelee vääntöjä Furuholmin kanssa lämmöllä.

– Häntä vastaan oli aina kiva pelata. Ei käynyt aika pitkäksi. Vaikka hän ei ollut aina lähellä, niin hänet kuuli kyllä, Kojola naurahtaa.

Furuholm kuuluu Interin seuralegendoihin nykyjoukkueessa yhdessä Mika Ojalan kanssa. Ojala on ollut alkukauden peleissä todella tehokas. Maaleja hän on tehnyt kolme ja maalisyöttöjä on kasassa peräti viisi.

– Hän on edelleen huippupelaaja Veikkausliigaan. Kiva kuulla, että kaveri on taas kunnossa. Inter hyötyy siitä paljon. Hän on tehnyt hyviä tehoja ja pelannut sillä tasolla, minkä hän on ennenkin näyttänyt.

Kojola uskoo, että sunnuntaina nähdään viihdyttävä ottelu.

– Interillä oli kova alku viime pelissä RoPS:aa vastan. He ovat nyt kovassa iskussa. He ovat mielenkiintoinen joukkue, jota on ollut vaikea veikata kauden alussa. Ehkä tämä on taas se heidän vuosi? Inter on todella mielenkiintoinen joukkue. En osaa sanoa otteluun ennakkosuosikkia.

IFK Mariehamn ja Inter potkaistaan käyntiin klo 18.30. Sunnuntaina pelataan samaan aikaan myös kaksi muuta ottelua, kun RoPS yrittää kääntää kurssinsa kotikentällään Ilvestä vastaan. Helsingin IFK isännöi puolestaan Kuopion Palloseuraa, joka pelaa kolmen ottelun voittoputkessa.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.