Veikkausliigan kohutaklauksesta pitkä pelikielto – HJK lauantaina pahasti varamiehinen

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliigayleisöä runsaasti puhuttanut Faith Friday Obilorin taklaus on käsitelty Palloliiton kurinpitovaliokunnassa. Obilor taklasi 29.4. pelatussa Inter-HJK -ottelussa rajusti Interin Luciano Balbia ja sai tempustaan suoran punaisen kortin. Obilor myös tönäisi kaksin käsin Mikko Kuningasta.

Koska kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Markus Manninen voi langettaa yksin sanktion vain, kun pelikielto on enintään kolmen ottelun mittainen, siirsi puheenjohtaja asian kurinpitovaliokunnan ratkaistavaksi.

Obilor kertoi vastineessaan kurinpitovaliokunnalle, että hän yritti tavoitella palloa eikä satuttaa pelaajaa. Kurinpitovaliokunta ei kuitenkaan yhtynyt Obilorin näkemykseen, vaan katsoo asiassa esitetyn selvityksen perusteella, että Obilor on yrittänyt vahingoittaa vastustajaansa.

– Hän on ottanut vauhtia tilanteeseen tullessaan ja osunut vastustajaan molemmat jalat ilmassa. Obilor on taklannut vastustajaansa vähintäänkin ilmeisen välinpitämättömästi siitä mahdollisesti vastustajalle aiheutuvista seurauksista välittämättä, kurinpitolautakunnan lauselmassa todetaan.

– Obilorin taklauksen suunta, vauhti, tapa ja voimakkuus huomioon ottaen Obilorin on täytynyt pitää menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena vastustajan loukkaantumista (todennäköisyystahallisuus).

Erotuomari Mattias Gestraniuksen mukaan myös Mikko Kuninkaaseen kohdistunut tönäisy olisi ollut itsessään punaisen kortin arvoinen rikkomus. Kurinpitovaliokunta allekirjoittaa näkemyksen.

– Obilor on edellä esitetyin tavoin syyllistynyt kahteen harkittuun ja väkivaltaiseen tekoon, mitä on kokonaisuutena arvioiden pidettävä erittäin vakavana jalkapallon sääntöjen rikkomuksena sekä urheiluhengen vastaisena menettelynä. Obilorin vastineesta ei ole myöskään tullut ilmi, että hän olisi pyytänyt tekoaan anteeksi vastineessaan esitetyn lisäksi suoraan niiltä pelaajilta, joihin hänen väkivaltainen käytöksensä on kohdistunut, päätöslauselman teksti jatkuu.

Kurinpitovaliokunta on määrännyt Obilorille neljän ottelun mittaisen lisäpelikiellon. Koska suorasta ulosajosta tuli jo automaattisesti kaksi ottelua pelikieltoa, sai Obilor rikkeistään yhteensä kuuden ottelun pelikiellon. Panna on Veikkausliigan mittapuulla harvinaisen pitkä.

Obilorilta jäävät väliin siis vielä ottelut SJK:ta, FC Lahtea, KPV:tä ja RoPS:ia vastaan. Seuraavan kerran hän on edustuskelpoinen 19. kesäkuuta pelattavassa ottelussa Honkaa vastaan, joten taukoa tosipeleistä tulee lähes kaksi kuukautta.

Ensi lauantain kotiottelussa SJK:ta vastaan HJK on muutenkin pahasti varamiehinen. Tiistain VPS-ottelussa ulos ajettiin Kaan Kairinen ja Elderson, jotka ovat Obilorin tavoin pelikiellossa. Kairisen pelikielto on yhden ja Eldersonin kahden pelin mittainen. SJK-ottelusta on sivussa myös Sebastian Dahlström, jonka varoitustili täyttyi VPS:ää vastaan.

Kurinpitovaliokunnan koko päätöksen voi lukea tämän linkin takaa.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!