Mestarien liigassa välierät jatkuvat keskiviikkoiltana, kun Barcelona isännöi Camp Noulla Liverpoolia. Barcelonassa päivä ei ole sujunut ilman järjestyshäiriöitä.

Itse ottelu alkaa illalla kello 22 Suomen aikaa, mutta päivällä on jo ehtinyt sattua ja tapahtua. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa Liverpoolin kannattajat tönivät sivullisia suihkulähteeseen vastoin heidän tahtoaan Plaça Reialin aukiolla.

Videoilla kannattajat naureskelevat tapauksille ja niissä on myös kuulunut rasistisia herjauksia.

Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

The Anfield Talk

@TheAnfieldTalk
Please identify this man and refuse him entry from the stadium tomorrow, he is an embarrassment to our great European following. @LFC @PeterMooreLFC @TonyBarrett

Espanjalaislehti Mundo Deportivon mukaan brittifanit ovat hölmöilleet myös muualla. Kuusi Liverpoolin kannattajaa on pidätetty kahden hotellityöntekijän pahoinpitelystä. Lisäksi lehden mukaan poliiseja olisi heitelty oluttölkeillä.

Liverpool ei hyväksy faniensa toilailua Barcelonassa. BBC:n mukaan seura ja Merseysiden poliisi pyrkii tunnistamaan videolla esiintyvät henkilöt yhdessä espanjalaisten viranomaisten kanssa.

– Tuollainen käytös ei todellakaan ole hyväksyttävää eikä sitä tulla suvaitsemaan, Liverpoolin virallisessa tiedotteessa todettiin.

– Haluamme vakuuttaa yleisölle, että pystymme toimimaan tällaisissa tapauksissa hyödyntäen brittilakia, ja aiomme myös tehdä niin, Merseysiden poliisitarkastaja Paul White sanoi BBC:n mukaan.

Myös Liverpoolin FC:n toimitusjohtaja Peter Moore pyrki vaikuttamaan kannattajiin Twitterissä.

– Laulamme ylpeänä, että olemme valloittaneet Euroopan. Mutta kohdelkaamme tätä kaunista kaupunkia sen ansaitsemallaan kunnioituksella ja käyttäytykäämme LFC:n arvojen mukaisesti. Pitäkää hauskaa, mutta olemme Liverpool, ja siksi meidän on syytä vierailla täällä arvokkaasti ja nöyränä, Moore kirjoitti Twitterissä.

Peter Moore

@PeterMooreLFC
We proudly sing that we’ve conquered all of Europe. But let’s treat this beautiful city with the respect that it deserves, and act in a manner that is befitting of LFC. By all means have a good time, but we are Liverpool, and as such,let’s visit here with grace and humility.