Yle: Inter-pomo sai tuomion petoksesta – tapauksesta aikaa kymmenen vuotta

© Kuva: Juha Tamminen

Kerroimme tammikuussa, että FC Interin perustajaa ja puheenjohtajaa Stefan Håkansia epäiltiin petoksesta. Rikosepäily liittyi vuoden 2009 tapahtumiin, jolloin Håkansin epäiltiin hakeneen Kupittaan stadionin kulunvalvontajärjestelmää varten liioitellun suurta avustusta.

Perjantaina Helsingin käräjäoikeus langetti Ylen mukaan Håkansille kymmenen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen (Ylen jutun voi lukea täältä). Håkansin tuomioon johtanut rikosnimike on törkeä avustuspetos.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi Håkansin maksamaan opetus- ja kulttuuriministeriölle 73 500 euroa vahingonkorvauksia korkoineen.

Kiinteistöyhtiö ilmoitti vuonna 2009 opetus- ja kulttuuriministeriölle lähettämässään avustushakemuksessa hankinnan arvoksi noin 300 000 euroa. Ministeriö myönsi avustusta noin 150 000 euroa, mutta myöhemmin kävi ilmi, että järjestelmä maksoi 147 000 euroa. Stefan Håkans toimi stadionyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Stefan Håkans kiisti syytteen. Käräjäoikeuden ratkaisusta voi valittaa hovioikeuteen.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Edellinen artikkeliAS Roma ulos Mestarien liigasta? – nähdäänkö Serie A:n putoamistaistelussa sensaatio?
Seuraava artikkeliKTP – Jaro: tasaista Tolsalla