AC Oulu on vapauttanut päävalmentaja Mika Lähderinteen tehtävistään. Hänet korvaa Rauno Ojanen, joka liittyi joukkueen valmennusryhmään 1,5 viikkoa sitten.

Lähderinne, 39, siirtyi AC Oulun päävalmentajaksi syksyllä 2017 juurikin Ojasen, 54, seuraajaksi. Ojanen toimi AC Oulussa Juha Malisen apuvalmentajana kaudella 2011 ja aloitti seuraavalla kaudella samassa tehtävässä, mutta nousi joukkueen päävalmentajaksi syyskuussa ja hoiti pestiä aina kauden 2017 loppuun saakka.

– Hallituksen päätös perustuu puhtaasti siihen, että urheilullinen menestys ei ole ollut riittävän hyvää. Seura asetti kuluvan kauden tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan, joka tarkoittaa Ykkösessä sijoittumista sijalle yksi tai kaksi, kommentoi oululaisseura tiedotteessaan.

AC Oulu on kymmenen kierroksen jälkeen Ykkösessä kolmantena, mutta se on jäänyt jo 11 pisteen päähän sarjakärki Hakasta. Turun Palloseura on sarjassa toisena, neljä pistettä AC Oulua edellä.

Oululaisseuran kausi on sujunut erikoisissa merkeissä. AC Oulu on sarjan paras vierasjoukkue kerättyään viidestä ottelusta yhteensä 12 pistettä, mutta kotona se ei ole voittanut vielä kertaakaan. AC Oulu on päästänyt koko kauden aikana vain kolme maalia, mutta kaikki nuo takaiskut ovat tulleet 0-1-tappioissa.

– Olemme ikävässä tilanteessa, jossa kukaan AC Oulun kannattaja ei haluaisi olla. Syy irtisanomiseen on vain ja ainoastaan siinä, että urheilullinen menestys ei ole tavoitteiden tasolla, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

AC Oulu kertoi Ojasen palatessa valmennusryhmään viime viikolla, että Lähderinne jatkaa tehtävässään. Sen jälkeen AC Oulu ehti pelata kaksi ottelua. Ensimmäisessä se voitti EIF:n 3-0 ja toisessa se hävisi MuSalle 0-1.

Rauno Ojanen palasi AC Ouluun viime viikolla. Kuva: Juha Tamminen

– Tähän ei liity lainkaan dramatiikkaa. Mika on valmentanut AC Oulua täydellä sydämellä ja tehnyt aivan valtavasti töitä menestyksen eteen. Päävalmentajan pesti on kuitenkin raaka, sillä hän kantaa vastuun joukkueen menestyksestä, jatkaa Meriläinen.

– AC Oulu haluaa kiittää ”Diegoa” ajastaan AC Oulussa ensin pelaajana ja myöhemmin päävalmentajana. Hän on suoraselkäinen, ammattitaitoinen ja ahkera valmentaja, joka on kaiken lisäksi erittäin miellyttävä persoona – olen vakuuttunut, että hänellä on vielä hyvä tulevaisuus valmentajana.

– Kun Rauno otettiin mukaan valmennusryhmään, toivoimme todella, että tätä ratkaisua ei tulisi eteen. Katsoimme kuitenkin, että nyt on viimeinen sauma reagoida. Seuran ja joukkueen tavoite on edelleen taistella sijoista 1-2 ja etenkin kakkospaikkaan on hyvät mahdollisuudet. Jokaisen AC Oulusta välittävän täytyy nyt kaivaa puserosta entistä enemmän niin kentällä, kentän reunalla kuin katsomossa.

Ojanen ottaa päävalmentajan vastuun välittömästi ja johtaa AC Oulua ensimmäisen kerran ensi tiistaina kotiottelussa AC Kajaania vastaan.