Perjantai-iltana pelattu Afrikan Mestarien liigan finaalin toinen osa jouduttiin keskeyttämään videotuomarisysteemiä koskevan kiistan takia, kertoo BBC.

Tunisialaisen Esperancen ja marokkolaisen Wydad Casablancan välinen ottelu keskeytettiin noin tunnin kohdalla, kun Wydad kieltäytyi jatkamasta ottelua tuomarin hylättyä joukkueen tekemän maalin paitsion takia.

Wydadin pelaajat vaativat tuomaria tarkistamaan tilanteen videolta. Videotuomarisysteemi oli asennettu kentän laidalle, mutta se oli rikki. Tuomarit olivat tästä tietoisia, pelaajat eivät.

Afrikan jalkapalloliiton Caf:n presidentti Ahmad Ahmad neuvotteli joukkueiden johtajien kanssa lähes puoli tuntia saadakseen pelin jatkumaan. Lopulta Wydadin pelaajat ja valmentajat menivät pukukoppiin. Välikohtaus kesti kokonaisuudessaan 95 minuuttia, jonka jälkeen tuomari julisti Esperancen ottelun ja siten koko turnauksen voittajaksi.

Esperance johti ottelua ennen sen keskeytymistä 1-0. Viime viikolla pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Videotuomarisysteemi oli käytössä ensimmäisessä osassa.

Caf antoi viime viikon ottelun tuomarille kuuden kuukauden toimitsijakiellon Wydadin valitusten jälkeen.

BBC:n mukaan Wydadia saattaa odottaa kahden vuoden kilpailukielto Afrikan Mestarien liigaan.

Mestaruus oli Esperancen toinen peräkkäinen, ja neljäs seuran historian aikana Afrikan Mestarien liigassa. Wydad Casablanca tavoitteli kolmatta mestaruuttaan.