Ranskan presidentti Emmanuel Macron puhui naisten jalkapallon MM-kisojen avajaistapahtumassa, ja sai UEFA:n takajaloilleen.

Macron vastusti puheenvuorossaan liiton suunnittelemia uudistuksia Mestarien liigaan sanoen, että ne heikentäisivät pienten maiden seurojen asemaa kilpailussa, ja veisivät huomiota kansallisilta liigoilta.

Aki Riihilahti työskentelee luottamustehtävissä UEFA:n sisällä, ja edustaa toisaalta eurooppalaisittain katsottuna pientä seuraa, HJK:ta.

– Toivottavasti teillä hyvä Emmanuel Macron on kunnolliset faktat, koska muutoksia Euroopan seuraturnauksiin tullaan tarvitsemaan itse asiassa auttaaksemme keskikokoisia ja pienempiä liittoja ja niiden seuroja. Joten kyse on kilpailun tasapainosta ja solidaarisuudesta, Riihilahti kirjoitti Twitterissä Ranskan presidentille.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti
Hope you good @EmmanuelMacron have proper facts because changes to European Club Competitions would be needed and help actually medium and smaller (50 out 55 countries) associations and their clubs... so it is about competitive balance and solidarity.

google.fi/amp/s/sports.y…

Klubin toimitusjohtaja on siis täsmälleen samojen asioiden kannalla kuin Macron, mutta uskoo niiden toteutumiseen jotakuinkin päinvastaisin keinoin. Riihilahden mukaan Mestarien liiga nimenomaan tarvitsee liiton ajamia uudistuksia, muuttuakseen kilpailuna solidaarisemmaksi. Macron taas uskoo tasa-arvoa isojen ja pienten välillä edistettävän paremmin, mikäli ehdotettuja uudistuksia ei suoriteta.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin tähdensi paheksuvissa kommenteissaan, ettei poliittinen voimahahmo saa puuttua urheilumaailman asioihin.

– Merkittävää ei ole itse muutos kilpailussa tai se, tapahtuuko sitä. Sen sijaan meidän on pidettävä huolta, etteivät poliitikot pääse sanelemaan, miten urheiluhallinnossa toimitaan.