Suomi kohtaa EM-kisojen 2020 karsintojen kolmannessa ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan lauantaina Tampereella. Ottelu on Huuhkajien ensimmäinen ottelu kotikentällä kyseisissä karkeloissa.

Joukkue on kerännyt kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kolme pistettä, kun Armenia kaatui vieraskentällä. Italia oli sen sijaan Udinessa liian vahva, ja Suomi jäi tuossa pelissä nollille. Bosnia-Hertsegovina avasi karsinnat puolestaan kahdella kotiottelulla, joista se sai kasaan neljä pistettä.

On sanomattakin selvää, että edessä on isojen panosten ottelu. Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Mika Nurmela kertoi tuntemuksiaan Week of Football -podcastissa, kun joukkueen valmistautumisviikko on alkamassa.

– Lauantain kotipeli on eka karsintpeli kotona. Totta kai se on tärkeä peli ja vastassa on kova joukkue. Kaikkien yhteinen tavoite on edetä EM-kisoihin, joka tarkoittaa sitä, että meidän pitää pystyä ottamaan kolmea pistettä myös kovilta mailta kotipeleissä.

– Hieno tietää jo nyt, että Ratina on aivan täynnä. Meillä on edessä hieno mahdollisuus. Monella pelaajalla on alla pitkä kausi, mutta uskon, että jokainen pystyy keskittymään näin tärkeisiin otteluihin oikealla tavallla ja uskon, että olemme hyvässä iskussa lauantaina, Nurmela vakuuttaa podcastissa.

Vierasjoukkue on kiistatta Euroopan absoluuttista huippua, kun heidän kaikki pelaajansa pelaavat huippujoukkueissa. Suomi tarvitsee nappisuorituksen, mikäli mielii kasvattamaan pistesaldoaan täydellä kolmella pisteellä.

– Bosnia on vastustajana varmaan aika tuntematon aika monelle suomalaiselle. Joukkue on kuitenkin täynnä fyysisesti vahvoja ja taitavia pelaajia. Se on yksi vaarallisimmista joukkueista Euroopassa tällä hetkellä. He pelaavat joukkueena todella hyvin, joten vastus tulee olemaan todella kova lauantaina, Nurmela toteaa.

– Meidän on onnistuttava täydellisesti omassa suorituksessamme, jos haluamme voittaa. Viime vuoden Kreikka-kotipeli osoitti sen, että olemme täysin kykeneväisiä voittamaan kovia jalkapallomaita. Nyt meidän täytyy pelata joukkueena, venyä ja olla tehokkaita maalintekopaikoissa. Meidän hyvä pelaaminen on perustunut tiiviiseen koko joukkueen puolustamiseen, joka on mahdollistanut sen, että me pystymme voittamaan. Kun omissa pidetään nolla, niin aivan varmasti saadaan maalipaikkoja, joista voimme ratkaista voiton, valmentaja jatkaa.

Nurmelan mukaan joukkueelle on muodostunut selkeä pelitapa päävalmentaja Markku Kanervan alaisuudessa.

– Meidän ei tarvitse juurikaan muuttaa pelisuunnitelmaamme. Teemme joitain hienosäätöjä Bosnian heikkouksia ajatellen. Jos pelaamme joukkueena hyvän pelin, meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

71 A-maaottelua pelaajauransa aikana pelannut Nurmela tietää, että kotiyleisön kannatuksesta on iso apu pelaajille ottelun käänteiden aikana.

– Nyt me tarvitsemme kaiken tuen joukkueen taakse. Annamme joukkueemme yleisön käsiin sen jälkeen, kun olemme viikon viritelleet heitä otteluun. Olen ihan varma, että kaikki 17 000 katsojaa tukee joukkuetta ottelun jokaisessa tilanteessa.

Lauantaina ottelu on loppuunmyyty, mutta Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut ja Nations League ovat nähtävissä Viasatin, Viaplayn ja ilmaiseksiViafreen välityksellä.

Week of Football -podcastin voit kuunnella kokonaisuudessaan Suplasta.