Barcelona tiedotti torstaina kotisivuillaan vahvistaneensa joukkuettaan brasilialaisella maalivahdilla Norberto Muraralla, eli tuttavallisemmin Netolla. Ensi kuussa 30 vuotta täyttävä Neto on näin seuran uusi kakkosvahti, kyttäämässä hajaminuutteja suvereenin ykköstorjujan Marc-André ter Stegenin takana.

FC Barcelona

@FCBarcelona
⚠ All the details about the new @FCBarcelona goalkeeper @Neto_Murara
🔵🔴 #ReadyToColor

Neto siirtyy Barcelonaan Valenciasta, joka kuittaa suorana siirtokorvauksena 26 miljoonaa euroa. Mahdolliset menestykseen sidotut pykälät voivat nostaa summan aina 35 miljoonaan. Neton sopimus on nelivuotinen, ja siinä on hulppea 200 miljoonan euron ulosostohinta.

Barcelonalla tuli tarvetta uudelle kakkosvahdille, kun kolme vuotta seurassa peliaikaa kytänyt Hollannin maajoukkuevahti Jasper Cillessen päätti vaihtaa maisemaa suuremman vastuun toivossa. Cillessen löysi uuden postin Valenciasta, ja näin seurat vaihtavat maalivahteja päikseen. Siirtosummakin on sama, jos Neton bonuspykälät täyttyvät, sillä Valencia pulittaa hollantilaisesta 35 miljoonaa euroa.

Valencia CF

@valenciacf
👋🏻 ¡Buenos días, afición!

Hay quien ya se ha enamorado de #Mestalla... 🏟️🦇

@JasperCillessen #BenvingutCillessen

Neto vietti Valenciassa kaksi kautta pelattuaan sitä ennen Juventuksessa kaksi ja Fiorentinassa neljä vuotta. Fiorentinassa hän onnistui erinomaisesti, mutta Juventuksessa Neto sai tyytyä rooliin Gianluigi Buffonin kakkosvahtina. Sparraajan rooli on siis jo entuudestaan hyvin tuttu.

Neto pelasi viime kaudella Valenciassa kaikkiaan 49 ottelua, joissa hän päästi 47 maalia. Nollapelejä kertyi 14.

Brasilian A-maajoukkueessa Neto debytoi viime syyskuussa. Hän ei kuitenkaan mahtunut Brasilian maalivahtikolmikkoon meneillään olevaan Copa Américaan.