Barcelonan peli menetetty? – PSG otti kovat keinot käyttöön Matthijs de Ligt -jahdissa

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Hollannin maajoukkuetoppari ja Ajaxia tällä kaudella menestykseen kipparoinut Matthijs de Ligt on yksi kesän siirtomarkkinoiden ehdottomasti kuumimmista nimistä. 19-vuotiasta huippupuolustajaa on viety siirtohuhuissa pitkin kautta erittäin voimakkaasti FC Barcelonaan, mutta juuri nyt näyttää siltä, että Barca saattaa hyvinkin joutua nuolemaan näppejään.

De Ligt on korostanut haastatteluissa seuravalintansa perustuvan pitkälti siihen, millaista roolia uudessa joukkueessa on tarjolla. Hän haluaa ”kausikortin avaukseen”, aivan kuten asia oli Ajaxissakin. Tämä toive ei välttämättä toteudu Barcelonassa, ja vieläkin merkittävämpää on, että kilpakosijoista merkittävin, Paris Saint-Germain on ottanut De Ligt -jahdissa kovat keinot käyttöön.

Kun De Ligt pelasi Nations Leaguen Final Four -turnausta Portugalissa, oli PSG kutsunut puolustajan tyttöystävän Annekee Molenaarin ja tämän äidin Christiane Zillikensin vierailulle Pariisiin. Naisia ajelutettiin ympäri Pariisia autossa, jossa oli tummennetut lasit.

Kiertoajelulla ei keskitytty suinkaan Pariisin tärkeimpiin nähtävyyksiin, vaan päätarkoituksena oli esitellä heille kaupungin asuntotarjontaa. Siltä varalta, että De Ligtille ja hänen paremmalle puoliskolleen tulisi tarvetta löytää uusi koti Pariisista. Hollantilaisnaisten vierailusta Ranskan pääkaupungissa kertoi De Telegraaf.

Pelkkä kaupunkikierros ei ole ainoa asia, joka puhuu De Ligt -kilpailussa PSG:n puolesta. De Ligtiä edustaa ”superagentti” Mino Raiola, jolla on erittäin hyvät välit PSG:n uuteen urheilujohtajaan Leonardoon sekä seuran urheilukoordinaattoriin Maxwelliin, jonka agenttina hän itse toimi brasilialaisen pelaajauran aikana. Siksi lehdistössä uskotaankin vahvasti De Ligtin tekevän PSG:n kanssa viisivuotisen sopimuksen.

Unohtaa ei sovi rahankaan merkitystä. Guardianin mukaan PSG tarjoaa De Ligtille huimaa 380 000 euron viikkopalkkaa, joka tekisi hänestä yhden maailman parhaiten palkatuista jalkapalloilijoista. Vuositasolla tuo merkitsisi 20 miljoonaa euroa. Sillä kelpaa jo kartanoita Pariisista katsella.

Vertailun vuoksi Barcelonan kerrotaan tarjoavan De Ligtille 7 miljoonan euron vuosiansioita, joten PSG:n tarjous on lähes kolminkertainen.

Mundo Deportivon mukaan Barcelona ei aio De Ligtin tavoittelussaan enää pidemmälle mennä, ja pitää peliä lähestulkoon menetettynä. Seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu matkusti De Ligtiä tapaamaan jo toukokuun alussa, eikä aio palkkatarjoustaan korottaa. Bartomeun mielestä De Ligt tietää jo tilanteen. Puolustajalle on tarjottu samansuuruista palkkaa kuin jo Ajaxista Barcaan siirtyneelle hyvälle ystävälle Frenkie de Jongille.

Vaikka PSG:n kerrotaankin olevan hyvin lähellä De Ligtin hankintaa, ei siirtoa luultavasti tulla virallistamaan ennen heinäkuuta. PSG:llä on ollut ongelmansa Financial Fair Playn kanssa, ja ranskalaislehti L’Équipe uskoo, että seuran pitää odottaa kuunvaihdetta. Tällöin kausi vaihtuu virallisesti toiseksi, ja siirto voidaan viedä maaliin.

Lähteet: SportMundo Deportivo ja Tribuna

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS