Bosnia-Hertsegovinalta puuttuu kaksi avainpelaajaa lauantaina, kun joukkue pelaa EM-karsintaottelun Tampereella Suomea vastaan.

Sekä keskikentän tähti Miralem Pjanic sekä laitapuolustaja Sead Kolasinac ovat sivussa, ensin mainittu pelikiellon ja Kolasinac loukkaantumisen vuoksi.

– Totta kai se vaikuttaa jonkin verran. Kaksi todella kovaa peluria on heiltä poissa. Meidän pitää vaan pystyä skouttaamaan mahdollisimman hyvin sitten se, että miten he aikovat paikata nämä pelaajat, Huuhkajien keskikenttämies Joni Kauko selitti Suplan Week of Football -podcastissa

– Sehän on tärkeintä. Totta kai se vaikuttaa, mutta en usko, että se kuitenkaan niin paljon vaikuttaa. Bosnia-Hertsegovina on kuitenkin sen verran laadukas joukkue, että kyllä heiltä löytyy ihan varmasti hyvät korvaajat molemmille, Kauko jatkoi.

Bosnia-ottelu on Suomelle elintärkeä peli mahdollisen EM-kisapaikan kannalta. J-lohkon ykkössuosikki Italia tuskin menettää montaa pistettä, joten Suomi tappelee lohkon kakkossijasta muun muassa juuri Bosnian kanssa.

Kauko toivoo pääsevänsä lauantaina kentälle pelaamaan isoja nimiä vastaan.

– Nuo ovat aina hienoja tilaisuuksia sillä tavoin päästä mittaamaan, jos nyt voi sanoa, maailmanluokan pelaajia vastaan. Se on hieno juttu.

Huuhkajat saavutti ison asian viime marraskuussa, kun se varmisti UEFA Nations Leaguen C-divisioonan kakkoslohkon voiton.

Lohkovoitto tarjoaa Huuhkajille takaportin ensi kesän EM-kisoihin. Suomi on vain kahden voiton päässä EM-kisoista Uefan uudessa kilpailussa.

Maaliskuussa 2020 pelattaville Nations Leaguen pudotuspeleille, yksiosaisille välierille ja finaalille, ei ole kuitenkaan tarvetta, jos Suomi eteneekin EM-lopputurnaukseen jo käynnissä olevan karsinnan kautta.

Kaukolta kysyttiin, onko Suomella edessä pakkovoitto lauantaina, jos se aikoo päästä kisoihin karsintojen kautta. Bosnia on kahden ottelun jälkeen neljällä pisteellä pinnan edellä Huuhkajia.

– En tiedä, voiko tätä pakkovoitoksi sanoa. Totta kai me lähdemme hakemaan voittoa. Luultavasti tulemme taistelemaan nimenomaan Bosnia-Hertsegovinan kanssa siitä kakkospaikasta. Niin kuin futiksessa on ennenkin nähty, melkein mikä vaan on mahdollista. Mitä vaan voi tapahtua, Kauko muistutti.

J-lohkon ykkössuosikki on ilman muuta Italia, joka kukisti karsinta-avauksessa Huuhkajat Udinessa 2-0-lukemin.

– Totta kai kaikki ymmärtävät, että Italia on sen verran iso joukkue, että meidän on ns. turha lähteä kukkoilemaan liikaa siinä kohtaa, että lähtisimme haastamaan heitä ykköspaikasta. Mutta näen, että mahdollisuutemme ovat kuitenkin todella hyvät. Näytimme jo aiemmin Nations Leaguessa mihin pystytään ja tehtiin ehkä jopa pienimuotoinen yllätys, mihin moni ei uskonut.

Kauko uskoo, että myös Bosnia tiedostaa lauantain ottelun tärkeyden.

– Periaatteessa samaa voisi miettiä myös heidän kannaltaan. Jos he haluavat päästä kakkossijalle, myös heidän pitäisi voittaa se peli.

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välinen EM-karsintaottelu näkyy lauantaina Viasat Jalkapallo -kanavalla, suoratoistopalvelu Viaplayssa ja Viafreessa.