Draamaa naisten MM-kisoissa – Kamerun nousi loppusekunneilla jatkoon, huiman nousun tehnyt Argentiina putosi

© Kuva: Getty Images

Kamerun voitti kuin voittikin Uuden-Seelannin naisten MM-kisojen alkulohkovaiheen päätöskierroksella maalein 2-1.

Kamerunin voittomaali syntyi lisäajan viidennellä minuutilla, ja se tiesi samalla Kamerunin etenemistä MM-lopputurnauksen jatkopeleihin.

Upeasta voittomaalista vastasi seuratasolla norjalaista Vålerengaa edustava Ajara Nchout. 26-vuotias hyökkääjä sai pallon haltuunsa hyökkäyskolmanneksella, harhautti saman puolustajan kahdesti ja sijoitti pallon komeasti takakulmaan. Nchout vastasi myös Kamerunin avausmaalista.

Uuden-Seelannin ainokaisen teki Kamerunin Aurelle Awona, joka ohjasi pallon vahingossa omaan maaliin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Kamerun oli ennen ottelun alkua lohkokolmonen, mutta tasapeli Uusi-Seelannista ei olisi riittänyt jatkopaikkaan niin Kamerunille kuin Uusi-Seelannillekaan. Kamerunin onni oli kuitenkin samalla muiden epäonni.

Nimittäin keskiviikkona huiman nousun Skotlantia vastaan tehnyt Argentiina ei lopulta päässytkään pudotuspeleihin. Argentiina nousi keskiviikkona viimeisen 20 minuutin aikana kolmen maalin takaa tasoihin Skotlantia vastaan, ja piti siten jatkopaikkahaaveensa elossa. Kamerunin voiton myötä Argentiina ei kuitenkaan kuulu parhaimpiin lohkokolmosiin ja joutuu siten aloittamaan kotimatkansa Ranskasta kohti Etelä-Amerikkaa.

Torstaina tehtiin myös naisten MM-kisahistoriaa. 36-vuotias kanadalaiskärki Christine Sinclair teki Kanadan ja Hollannin välisessä ottelussa tasoitusmaalin, ja nousi siten brasilialaislegenda Martan kanssa ainoaksi viidessä eri MM-lopputurnauksessa maalin tehneeksi naispelaajaksi. Sinclair on tehnyt komealla maajoukkueurallaan peräti 182 täysosumaa.

MM-lopputurnauksen pudotuspelikaavio valmistuu ennen vuorokauden vaihtumista. Neljännesvälierät potkaistaan käyntiin lauantaina. Loppuottelu pelataan 7. heinäkuuta Lyonissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.