Espoolainen jalkapallo sai alkuviikosta hyviä uutisia. Maanantaina 17.6. Espoon kaupunginhallitus hyväksyi Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden alustavat luonnossuunnitelmat jatkokehittämisen lähtökohdaksi äänin 13-2.

Hankekokonaisuus käsittää pysäköintilaitoksen, jalkapallostadionin, palvelukorttelin ja asuinkorttelin. Stadionin olosuhteiden kehitys olisi hieno asia Veikkausliigassa pelaavalle FC Hongalle, joka pelaa tällä hetkellä rautaputkien täyttämällä kotikentällään. Monen mielestä sarjakakkosena oleva joukkue ansaitsisi paremman kotipyhätön.

FC Hongan laitapuolustaja, parhaillaan polvivammasta kuntoutuva Jonas Levänen on syntyperäinen espoolainen, mutta ei uskaltanut innostua kaupunginhallituksen päätöksestä vielä liikoja.

– Kyllä pieni riemunkiljahdus pääsi, mutta sitten melkein heti sen jälkeen tuli taas vähän skeptinen olo, että tämä on ollut vireillä jo niin kauan, etten oikein tiedä mitä odottaa, Levänen sanoi Suplan Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa.

– Ennen kuin lapio ei osu maahan, en rupea liikaa intoilemaan asiasta. Mutta jos se (stadion) sinne jossain vaiheessa tässä parin vuoden sisään tulisi, se olisi huippuasia espoolaisille. Se tarvitaan sinne, hän jatkoi.

Samassa ohjelmassa häneltä kysyttiin, hävettääkö häntä pelata putkikatsomoiden keskellä.

– Ei nyt ihan suoranaisesti hävetä, mutta kun on katsonut, että on vähän yleisöä ja vähän tuulee ja ne (putket) kolisevat siellä, niin kyllä se aika pahalta tuntuu. En ainakaan ihan hirveän suuresti nauti pelaamisesta siellä, Levänen vastasi.