Filip Valencic matkalla Kuukauden pelaaja -hattutemppuun? Inter palasi tauolta takaisin sarjakärkeen

© Kuva: Juha Tamminen
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Veikkausliiga palasi sunnuntaina maaottelutauolta, kun Inter ja KPV kohtasivat historiansa ensimmäisen kerran Veikkausliigassa. KPV:lle kyseessä oli ensimmäinen kotiottelu uuden päävalmentajan Niko Kalliokosken alaisuudessa.

Vihreäpaitainen kotijoukkue oli ensimmäisellä puoliajalla ehkä yllättävänkin aktiivinen, ja Interin parhaat paikat syntyivät lähinnä vastaiskuista. KPV siirtyi 1-0 -johtoon 17. minuutilla. Juri Kinnusen syöttö löysi Hendrik Helmken, jonka laukaus lähietäisyydeltä painui maalivahti Aati Marttisen käsien kautta verkkoon.

Kotiyleisö kenties uskoi jo pääsevänsä tauolle johtoasemassa, kun Inter-vahdin sukunimikaima Teppo Marttinen oli jo torjunut hienosti Filip Valencicin yrityksen lähietäisyydeltä. Inter kuitenkin tasoitti pelin juuri avausjakson lisäajan alkaessa. Mika Ojala antoi kulmapotkun, ja paluupallo tipahti suoraan Aleksi Paanasen jalkoihin. Paananen tykitti suoraan, ja pallo muutti onnekkaasti suuntaa Ville Koskimaan jaloista. KPV:n maalivahti-Marttisella ei ollut torjuntaan mitään mahdollisuuksia.

Toisella puoliajalla sijoitukset sarjataulukon eri päissä alkoivat näkyä, kun vierasjoukkue Inter otti ohjakset käsiinsä. Tahtipuikkoa heilutteli etenkin Veikkausliigaa dominoiva ja kahden edellisen kuukauden parhaaksi pelaajaksi valittu Filip Valencic.

Ensin Valencic tökkäsi tolpan juuresta verkkoon Teppo Marttisen sylkäisemän pallon. Marttinen ei saanut haltuunsa keskitystä, jonka lähetti kentille surullisen kuuluisan HJK-pelin loukkaantumisen jälkeen palannut Luciano Balbi.

Vain kaksi minuuttia edellisestä, ja Valencic iski jälleen. Timo Furuholm kiitti Milos Josimovin epäonnistuneesta katkon yrityksestä, karkasi rangaistusalueen tuntumaan ja löysi poikittaissyötöllään slovenialaishyökkääjän. Valencic latasi suoraan syötöstä tilastoihin jo kauden yhdeksännen maalinsa.

Inter nousi voiton myötä takaisin Veikkausliigan sarjakärkeen. KPV jatkaa sarjan peränpitäjänä.

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!