Helsingin IFK on purkanut sopimuksensa keskikenttäpelaaja Fernando ”Nando” Cózar Torresin ja hyökkääjä Mauro Severinon kanssa. IFK kertoo, että kumpaakin odottavat uudet haasteet heinäkuun siirtoikkunan auetessa.

Espanjalainen Nando, 28, siirtyi IFK:hon viime vuoden huhtikuussa Kokkolan Pallo-Veikoista. Viime kaudella hän pelasi helsinkiläisseurassa 19 ottelua. Kuluvalla sesongilla Nando ehti pelata IFK:n paidassa seitsemän ottelua, joista kaksi oli Veikkausliigassa.

IFK kertoo tiedotteessaan, että Nando jatkaa uraansa Aasiassa. Transfermarkt-sivuston mukaan hän siirtyy Kambodžan pääsarjaseura Angkor Tiger FC:hen.

– Tämän seuran jättäminen ei ollut helppo päätös, mutta koen, että nyt on uusien haasteiden aika. Haluan kiittää HIFK:n kannattajia siitä tuesta, jota olen heiltä saanut täällä pelatessani. Näiden kausien aikana on monesti tuntunut siltä, että he ovat kannustaneet minua aivan kuten jos olisin pelannut täällä jo yli viisi vuotta. Haluan myös lähettää isot kiitokset koko seuralle ja kaikille niille ihmisille, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä täällä. Toivotan HIFK:lle kaikkea hyvää jatkoon, kommentoi Nando seuran tiedotteessa.

Severino, 20, siirtyi IFK:hon viime talvena Ilveksestä ja pelasi helsinkiläisten kanssa viisi Suomen Cupin ottelua. Veikkausliigassa hän ei IFK:n paidassa esiintynyt.

– Haluan kiittää Helsingin IFK:ta siitä, että sain olla osana tätä tiimiä ja toivon joukkueelle hyvää loppukautta ja paljon menestystä, kommentoi Severino.