Huuhkajat kerää kovia katsojalukuja – myös tulikuuma Teemu Pukki vetänyt komeita lukemia: ”Kun härmäläinen viimeistelee, se kiinnostaa ihmisiä”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Huuhkajilla on edessään isot EM-karsintaottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan. Suomi kohtaa lauantaina Tampereella kaksikosta ensiksi mainitun ja viikon päästä tiistaina Vaduzissa Liechtensteinin.

Viasatin, Viaplayn ja Viafreen jalkapallotuottaja Antti Salo korostaa otteluiden tärkeyttä Week of Football -podcastissa. Joukkue tarvitsee pisteitä EM-unelman säilyttämiseksi.

– Merkittävä viikko Suomen kannalta. Mun papereissa Bosnia-Hertsegovina on Suomen päävastustaja. Kun ajatellaan karsintoja pidemmälle, niin kyllä tästä Ratinan ottelusta valkoiseksi pukeutuneen kotiyleisön edessä on helpompi voitto ottaa kuin Sarajevosta myöhemmin, Salo toteaa.

– Voitto toisi enemmän kiinnostusta ja laittaisi mahdollisuudet elämään. Kolme pinnaa tästä ja kolme pinnaa Vaduzista, niin ollaan hyvissä asemissa syksyn maaotteluissa, hän jatkaa.

Suomen mahdollisuuksia lauantaina tuskin heikentää se, että Juventus-tähti Miralem Pjanic on pelikiellon vuoksi sivussa ja Arsenalin Sead Kolasinac missaa ottelun loukkaantumisen vuoksi.

Salo odottaa ottelun keräävän Ratinan lisäksi yleisöä myös tv-ruutujen äärelle.

– Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä Nordic Entertainment Groupilla katsojalukuihin.

– Ihan tarkkoja lukuja ei saada antaa. Ei päästä miljoonaan vielä, mutta kuusinumeroisissa mennään. Käytännössä nämä Huuhkajien pelit ovat ihan katsotuimpia sisältöjä. Tosi tyytyväisiä ollaan, Salo kertoo.

Suomalaisten edesottamukset keräävät katsojia myös yksilötasolla. Esimerkiksi Teemu Pukin hurja kausi Norwichissa kiinnosti katsojia paljon.

– Me näytimme kaikki Pukin matsit, jotka oli mahdollista. Kun Norwich alkoi menestyä, niin ohjelmakartan laatijat Englannin päässä näyttivät pelejä enemmän. Ne olivat todella, todella suosittuja. Lähellä Valioliiga-otteluiden lukemia, Salo paljastaa.

Pukki voitti Mestaruussarjan maalipörssin ja Norwich sarjan mestaruuden. Ensi kaudella liukas hyökkääjä hakee onnistumisia Valioliigassa.

– Kun härmäläinen viimeistelee, se kiinnostaa ihmisiä vielä enemmän kuin hyvät maalivahdit tai puolustajat.

– Olen ihan varma siitä, että Pukki tulee saamaan hyvän ja reilun mahdollisuuden. Hänestä itsestään on kiinni, käyttääkö mahdollisuuden ja pysyykö ehjänä. Kymmenen maalia olisi oikein hieno suoritus, Salo arvioi.

Viasat, Viaplay ja maksuton Viafree näyttävät Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut sekä Nations Leaguen ottelut suomeksi selostettuna. Voit kuunnella kokonaisuudessaan Week of Football -podcastin Suplasta. Ääneen pääsevät Salon lisäksi Mika Nurmela ja Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!