Huuhkajien nuori hyökkääjä pyrkii oppimaan Teemu Pukilta maajoukkueessa – paljasti myös mihin haluaisi siirtyä ulkomailla

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kaudella Veikkausliigassa 16 maalia paukuttanut Rasmus Karjalainen on maajoukkueessa hyvässä paikassa, sillä esimerkkiä antaa ensi kaudella Valioliigaa pelaava Teemu Pukki.

Pukki teki Norwichin nousujuhliin päättyneellä ensimmäisellä kaudellaan Englannin Mestaruussarjassa huimat 29 maalia. Karjalainen imee totta kai vaikutteita kovassa vireessä olevalta joukkuekaveriltaan.

– Se on ihan selvä, että Teme on hurjassa tikissä. Sitä ei varmaan monet suomalaiset edes ymmärrä, kuinka kovia juttuja se teki tällä kaudella. Tommonen äijä kun on treeneissä vieressä, niin totta kai yritän oppia häneltä koko ajan myös. Yritän katsoa, miten Teme liikkuu ja miten se tekee maaleja, Karjalainen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

23-vuotias Karjalainen debytoi A-maajoukkueessa viime kesäkuussa ja vyölle on kertynyt kahdeksan A-maaottelua ja niissä yksi maali. EM-karsinta-avauksessa Italiaa vastaan Karjalainen tuli vaihdosta kentälle Pukin tilalle 83. minuutilla. Huuhkajien hyvästä hengestä on kuultu paljon todisteluja ja myös Karjalainen vakuuttaa puheet todeksi.

– Ei täällä ole mitään sellaista jakoa, että on tulokkaat ja on kokeneemmat pelaajat. Viime kesän ekasta tapahtumasta asti tunsin, että pääsin hyvin sisään joukkueeseen. Joka kerta tänne on tosi mukava tulla. Ei tarvitse jännittää tai pelätä mitään, Karjalainen toteaa.

Karjalaisella on sopimus KuPS:n kanssa voimassa tämän vuoden loppuun saakka. Seuraava tavoite eli ulkomailla pelaaminen on kuitenkin kirkkaana mielessä ja toteutuu ennemmin tai myöhemmin. Niin kauan kuin mistään ei ole seurojen välillä sovittu, Karjalainen keskittyy täysillä peleihin KuPS-paidassa Veikkausliigassa. Ulkomailta löytyy myös toivesuuntia.

– Hollanti on sellainen, mistä olen aina tykännyt. Tiedän että hollantilainen jalkapallo sopisi minun tyyliselleni pelaajalle tosi hyvin. Hollanti on sellainen paikka, mihin todellakin haluaisin lähteä. Samoten Tanska ja Belgia. Totta kai Ruotsi on myös Suomesta eteenpäin ja siellä on myös vaihtoehtoja, mutta Hollanti olisi optimaalinen tavoite, Karjalainen kertoo.

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välinen EM-karsintaottelu lauantaina 8.6. näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, suoratoistopalvelu Viaplayssa ja Viafreessä. Lähetys alkaa ennakkostudiolla klo 18.00.

Kimmo Mäkinen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.