Huuhkajien entinen ykkösmaalivahti Jussi Jääskeläinen on jättämässä Englannin viidennellä sarjatasolla pelaavan Wrexham AFC:n maalivahtivalmentajan paikan.

Jääskeläinen, 44, siirtyi tehtävään viime kesänä. Hän säilytti paikkansa, vaikka seura vaihtoi manageriaan kahdesti kesken kauden. Sam Ricketsin korvasi Graham Barrow ja hänen tilalleen tuli vielä Bryan Hughes, joka johdatti Wrexhamin National Leaguessa neljänneksi.

Wrexham taisteli noususta Kakkosliigaan, mutta hävisi karsinnoissa Eastleigh FC:lle yhteismaalein 0-1.

Huhuissa Jääskeläistä on viety Ykkösliigan Shrewsburyyn, johon Rickets siirtyi joulukuussa, mutta Wrexhamin nykyisen managerin Hughesin mukaan maalivahtilegenda on palaamassa Suomeen.

– En usko, että Jussi jatkaa täällä. Luulen, että hän menee takaisin Suomeen, kommentoi Hughes Leaderin haastattelussa.

– Hänen suunnitelmanaan oli myydä talonsa ja palata kotiin viime kauden alussa, joten me pärjäsimme hyvin, kun saimme pidettyä hänet täällä koko kauden.

– Mutta vaikuttaa siltä, että hän aikoo myydä talonsa ja muuttaa takaisin Suomeen, mikä on pieni pettymys.

– Hänen kanssaan on mahtava tehdä töitä. Varsinkin silloin, kun tulin seuraan ja täällä oli pienoinen pyörremyrsky meneillään.

– Onneksi Jussi oli rinnallani. Hän tavallaan antoi minulle kaiken tarvittavan tiedon, jota tarvittiin joukkueen eteenpäin viemisessä.

Jääskeläinen muistetaan Englannissa erityisesti Boltonista, jonka riveissä hän pelasi 530 ottelua vuosina 1997-2012. Hän edusti Englannissa myös West Hamia ja Wigania ja lopetti uransa viime vuonna intialaisessa ATK:ssa.

Uransa alkuvaiheilla hän edusti Suomessa Mikkelin Palloilijoita ja Vaasan Palloseuraa. Suomen A-maajoukkueessa Jääskeläinen pelasi 56 kertaa.