Osana Suomen Cupia pelattu Kakkosen Cup ratkesi lauantaina. Kolmannen sarjaportaan kärkijoukkueisiin lukeutuva helsinkiläinen Gnistan kruunattiin lauantaina kilpailun mestariksi, kun se kukisti historian ensimmäisessä Kakkosen Cupin loppuottelussa oululaisen JS Herculeksen 1-0.

Finaali pelattiin Gnistanin kotikentällä, Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

Pelin ainoa osuma syntyi 15. minuutilla. Ilmari Hieta pääsi pallon kanssa syvälle Herculeksen rangaistusalueelle ja antoi syötön puolustuksen poikki takatolpalle Gullit Zolamesolle, joka liukui pelivälineen tyhjään verkkoon.

Hercules sai vain hetkeä myöhemmin mainion paikan tasoittaa, kun joukkueelle vihellettiin rangaistuspotku. Gnistanin maalivahti Aatu Hakala torjui kuitenkin Sami Karjalaisen yrityksen.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Kakkosen Cupin finaalissa tapahtuu🤩 @IFGnistan1924 siirtyi 1-0-johtoon (15’) Gullit Zolameson maalilla. 10 min myöhemmin @JSHercules’lle tuomitaan rankkari toisessa päässä. Tuuletus on hurja, kun kotijoukkueen maalivahti Aatu Hakala torjuu Sami Karjalaisen yrityksen. #Suomencup

Gnistan selvisi loppuotteluun voitettuaan välierässä Jipon 2-1. Toisessa välierässä Hercules kaatoi KaaPon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kakkosen Cupin finalisteina Gnistan ja Hercules pääsivät myös Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon, mutta Kakkosen joukkueiden matka tyssäsi heti neljännesvälierissä Veikkausliiga-joukkueisiin. Vaasan Palloseura voitti Gnistanin jatkoajan jälkeen 3-1 ja FC Inter kukisti Herculeksen 2-0.