KP: Veikkausliigajoukkueen kippari pelasti naisen hukkumiselta: ”Minuutit vedessä tuntuivat piinallisen pitkiltä”

© Kuva: Juha Tamminen

Kokkolan Pallo-Veikkojen kapteeni Ville Koskimaa pelasti juhannuksena naisen hukkumiselta Kokkolan Meripuistossa. Asiasta uutisoi Keskipohjanmaa.

Koskimaa oli juhannustorstaina lähtenyt 9-vuotiaan poikansa kanssa vesiskoottereiden laskemista veteen, kun hän huomasi naisen joutuneen veden varaan.

– Siinä olimme pojan kanssa Meripuistossa, kunnes veneessä olleet naiset katsoivat satamalaiturin toiseen päähän. Katsoin sinnepäin itsekin ja huomasin naisen horjahtavan suoraan veteen. Heitin kännykän maahan ja sukelsin perään, Koskimaa kertoi tapahtumien kulusta.

Nainen oli jäänyt veteen siten, että hänen kasvonsa olivat pinnan alla. Koskimaa sai vedettyä naisen ylös, jolloin myös toinen sivullinen saapui auttamaan hänen kuljettamisessaan.

– Ymmärsin nopeasti, että emme saa naista vedettyä satama-altaasta mihinkään suoraan turvaan. Yritimme pitää naisen pään pinnalla ja samalla pitää itsemmekin veden pinnalla. Oli todella raskasta ja olin nopeasti maitohapoilla. Minulla oli alla vielä kahdet treenitkin, joten olin jo valmiiksi fyysisesti väsynyt. Vesi oli todella kylmää ja minuutit vedessä tuntuivat piinallisen pitkiltä. Lähdimme vetämään naista kohti poijua, joka sekään ei ollut kovin lähellä. Siinä vaiheessa nainen virkosi ja oli tietenkin hyvin pelästynyt. Ihmiset huusivat vesiskootterin apuun, ja saimme naisen sen avulla pois vedestä, Koskimaa kuvaili.