Kokkolan Pallo-Veikot ja keskikenttäpelaaja Patrick Byskata ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Byskata, 28, on KPV:n oma kasvatti, joka oli viime vuonna isossa roolissa, kun joukkue nousi Ykkösestä Veikkausliigaan karsintojen kautta.

Hän neuvotteli KPV:n kanssa jatkosopimuksesta, mutta kertoi Yle Sportenille, että seuran tarjous oli liian kehno. Niinpä hän jäi ilman seuraa. Byskata ei ole pelannut tällä kaudella vielä missään.

Aiempaa kokemusta Byskatalla kuitenkin riittää. Hän on pelannut Veikkausliigassa 112 ottelua ja KPV:ssa 88. Byskata on aiemmin urallaan edustanut myös Gamlakarleby Bollklubbia, Jaroa, IFK Mariehamnia ja norjalaista Bryne FK:ta.

– Siistii olla takas. Raskaan talven jälkeen on hieno palata keskuskentälle. On ollu vaikeeta kattoo vierestä, ku muut on pelannu liigaa Kokkolassa, mutta tämä on jalkapalloa ja oon ilonen, että saan nyt olla takas, Byskata kommentoi KPV:n sivuilla.

– Tällä kertaa tavoitteena on sarjapaikan uusiminen ja saadaan kyllä tehdä täysi työ sen eteen. Tarvitaan myös kokkolalaisten tuki ja on ollu mahtavaa seurata vierestä, miten yleisö on löytänyt tällä kaudella Keskuskentälle.

– En oo vähään aikaa nähnyt ihmisten kävelevän vihreillä pelipaidoilla Kokkolan katuja pitkin. KPV merkkaa monelle tässä kaupungissa.

KPV:n riveihin kaivattiin täydennystä mm. loukkaantumisten ja korttitilien täyttymisen vuoksi.

– ”Patu” on harjoitellut joukkueen mukana toista viikkoa ja osoittanut, että tuo joukkueen peliin ja päivittäisiin tapahtumiin paljon hyviä pelillisiä juttuja. Myös johtamisominaisuuksilla varustetuista pelaajista on ollut pientä puutetta ja Patu tuo ohjaamisellaan apua myös siihen, KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski taustoittaa.

Sarjanousija KPV:n kausi Veikkausliigassa on ollut vaikea. Joukkue on 11 ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä voitettuaan vain yhden pelin. Seuraavassa ottelussaan KPV kohtaa Ilveksen vieraissa ensi tiistaina.