Skottipelaaja Andy Robertson, joka nosti Liverpoolin kanssa Mestarien liigan kannua tänä keväänä, haaveilee maajoukkueensa kanssa Euroopan mestaruuskilpailujen lopputurnauspaikasta.

Liverpoolissa vasemman pakin tonttia hoitanut Robertson pitäisi kisapaikkaa Skotlannille yhtä isona asiana kuin Mestarien liigan voitto oli Liverpoolille.

– Kun on päässyt pokaalien makuun ja pitkälle Euroopan turnauksissa, sen haluaa saavuttaa myös oman maansa kanssa, Skotlannin kapteeni sanoi Evening Timesille.

– Meidän selviytymisemme lopputurnaukseen olisi valtava askel oikeaan suuntaan, mutta tiedämme sen olevan vaikeaa. Haluan voittaa lisää pokaaleja Liverpoolille ja tuoda menestystä Skotlannille. Meillä on nyt uusi alku ja meidän on selvittävä EM-kisoihin. Minulle ne (Mestarien liigan voitto ja EM-kisat) ovat yhtä erityiset asiat.

Skotlanti on aloittanut EM-karsinnat vuoden 2020 kisoihin ailahtelevasti. Se hävisi vieraissa Kazakstanille peräti 3–0, mutta voitti San Marinon niin ikään vieraskentälle 2–0. Skotlannin karsintalohkosta löytyy myös Belgia, Venäjä ja Kypros.

Mikäli Skotlanti ei saa paikkaa kisoihin karsintalohkostaan, se taistelee mahdollisesti Suomen kanssa kisapaikasta Kansojen liigan C-lohkon pudotuspelivaiheessa.