Lukas Hradecky koki upean hetken Armeniaa vastaan – kertoo paljon miehen statuksesta: ”Olin tosi otettu”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi kohtaa tänään lauantaina EM-karsintojen kolmannessa ottelussa Bosnia-Hertsegovinan. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky on ottelun alla luottavaisin fiiliksin. Hän on niin itsevarma, että kertoo vievänsä maalivahtien välisen taiston nimiinsä.

Vierailijoiden maalia vartioi Turkin Superliigassa pelaavan Erzurum BB:n kassari Ibrahim Sehic, joka on turkulaista vuoden vanhempi.

– Tiedän nimen ja joukkueen, mutta pelityylistä en tiedä sen enempää, Hradecky kertoo SuomiFutis-sivustolle ja sanoo samaan syssyyn olevansa parempi maalivahti.

Leverkusenissa palloja torjuva Hradecky paljastaa usein katsovansa, minkä tason maalivahti on vastassa.

– Muistan kun Kotkassa kohtasimme U21-pelissä Espanjan ja maalissa oli David de Gea. Halusin pelata paremmin kuin hän. Se on ollut sellainen motivaatio.

Hradeckyn oma status on ottanut maalivahtimaailmassa isoja harppauksia viime kausien  aikana.

– Oli hieno huomata, kun Armenian veskarikin tuli minulta pyytämään pelipaitaa. Hienoa, että se menee näin päin. Kävin totta kai antamassa sen pelin jälkeen. Olin tosi otettu.

– Haluan aina ottaa voiton maalivahdista. Se on hienoa, kun pääsee jonkun Manuel Neuerin kanssa juttelemaan pelin jälkeen ja heittämään vähän läppää, Huuhkajien tähtipelaaja naureskelee.

Maalivahtimaailmassa on tapahtunut isoja asioita viime viikkoina kansainvälisillä kentillä. Muun muassa Iker Casillasin uran päättyminen sydänvaivojen pakottamana kosketti Hradeckya.

– Pienenä poikana hän oli iso esikuva. Sääli, missä olosuhteissa uran päättyminen tuli. Hän ei saanut itse valita, vaan terveys teki sen päätöksen puolesta. Toivottavasti hän pysyy nyt terveenä. Casillas jätti kyllä jälkensä maalivahtimaailmaan ja futismaailmaankin. Hieno persoona, suomalainen ylistää.

Tällä viikolla tiedotettiin myös siitä, että legendavahti Gianluigi Buffon jättää PSG:n kesken sopimuskautensa.

– Aika kova seppä on, jos jaksaa vieläkin. On mullakin se sama idea tällä hetkellä, että pelaan niin kauan kuin kroppa kantaa. Ehkä se into on sitten se isompi kysymys, kuinka kauan tätä sirkusta jaksaa. Buffon on jopa isompi jalkapalloidoli monelle kuin Casillas. Veskarina he olivat huippuvuosinaan aika samantasoisia.

– Sukupolvi alkaa vaihtumaan. Ei Neuerkaan ole välttämättä enää parhaimmillaan. Itsekin olen jo kolmekymppinen kohta, liimanäppi pohtii.

Näet Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna Viasatilta, Viaplaysta ja Viafreesta. Lauantain ottelu alkaa klo 19.00.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.