PSG:n supertähti Neymarilla ei ole juuri nyt helppoa. Neymar seurasi jälleen tällä kaudella Mestarien liigan ratkaisupelit loukkaantuneena sivusta, pelikieltoja on tullut useampiakin turhautuneista törttöilyistä, myös Copa América jäi väliin tuoreen loukkaantumisen takia ja kaiken kukkuraksi brasilialaismalli syyttää Neymaria raiskauksesta.

Ikään kuin tässä ei vielä tarpeeksi murheenkryyniä olisi, on Neymarin kimpussa jälleen kerran myös verottaja. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole Espanjan, vaan Brasilian veroviranomainen.

Folha de Sao Paulo -lehden mukaan Neymaria tutkitaan veronkierrosta koskien hänen vuosien takaista siirtoaan Santosista Barcelonaan. Lehti kertoo, että pelaajan uskotaan väistelleen veroja 15 miljoonan euron edestä.

Ennen kuin mahdollista rikossyytettä päästään käsittelemään, Brasilian verottaja on ottanut haltuunsa peräti 36 Neymarin omistamaa kiinteistöä. Pakkolunastetut kiinteistöt ovat joko Neymarin, hänen perheensä tai hänen yritystensä nimissä. Kiinteistöjen joukossa on myös kaksi kartanoa, joissa Neymar silloin tällöin asuu Brasiliassa ollessaan. Hän osti ne vuonna 2011 Barcelonalta saamillaan siirtorahoilla.

[readmore from=Neymar]

Tutkinta koskeekin juuri tuota, vuonna 2011 tapahtunutta siirtoa. Barcelonan kerrotaan maksaneen Neymarin isän yritykselle yhteensä 40 miljoonaa euroa kolmessa erässä vuosina 2011, 2013 ja 2014. Viranomaisten käsityksen mukaan rahat päätyivät lopulta Neymarille, ja kikkailulla välteltiin veroja. Veroja maksettiinkin yhteisöverona 17 prosenttia, eikä yksilön tuloverona 27,7 prosenttia, kuten asiaan olisi kuulunut.

Neymar saa jatkaa asumista nyt haltuunotetuissa kiinteistössä, mutta hänellä ei ole oikeutta myydä niitä. Verottaja oli ottanut samasta syystä jo huhtikuussa haltuunsa Neymarin helikopterin ja yksityislentokoneen.

Lähde: AS