Norwichin legendahyökkääjä Grant Holt uskoo Teemu Pukin tekevän maaleja myös Valioliigassa.

Holt, 38, edusti Norwichia pelaajaurallaan vain neljä vuotta, mutta nousi siinä ajassa kannattajien suureksi suosikiksi.

Hän oli maaleillaan nostamassa seuraa kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta, Ykkösliigasta, Englannin pääsarjaan. Holt oli jokaisella Norwichissa viettämällä kaudellaan joukkueen paras maalintekijä. Valioliigassa hän teki 15 osumaa kaudella 2011-12, englantilaisista vain Wayne Rooney pystyi tuolla sesongilla parempaan.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Huuhkajien hyökkääjä Pukki, 29, oli Norwichin suuri sankari päättyneellä sarjakaudella 29 osumallaan. Norwich voitti Englannin Mestaruussarjan ja nousi siten ensi kaudeksi Valioliigaan. Pukki taas oli Mestaruussarjan paras maalintekijä.

Nykyään Norwichin akatemiavalmentajana toimivan Holtin mukaan Pukilla on kaikki edellytykset loistaa myös Valioliigassa.

– Katson hänen tilastojaan aika paljon, ja hän tekee maalin joka toisesta maalia kohti suuntautuvasta laukauksesta. Tuollaisella suhteella tekee maaleja missä tahansa sarjassa, kommentoi Holt Eastern Daily Pressille.

– Siitä tulee erilainen kausi kuin tästä, mutta hän sopeutuu. Se Teemu Pukki, jonka näin pelaavan Brøndbyssä oli eri pelaaja kuin se, jonka näimme täällä, koska hänen oli mukautettava pelaamistaan. Se osoittaa, että on hyvä jalkapalloilija, kun pystyy siihen.

– Hän on uransa huipulla, hän tietää mikä hän on nyt, hän tietää, että hän tulee pelaaman keskushyökkääjänä, hän on valmis kappale. Hän ei muutu enää, joten hän tietää, mitä hänen pitää tehdä.

– Hän tulee tekemään maaleja Valioliigassa, jos hän saa mahdollisuuden, ja hienoa hänessä on se, miten kovaa hän tekee töitä. Minusta ihmiset eivät ikinä anna hänelle kunniaa siitä, miten kovaa hän paiskii töitä.

– Valioliigassa on pystyttävä molempiin, on tehtävä kovaa töitä ja laitettava paikoista sisään, kun niitä tulee.

– Siksi minä olin onnekas. Tein todella kovaa töitä, ja kun sain paikkoja, olin hyvässä vireessä ja laitoin ne sisään.