Odotettu siirto paketissa: Huuhkajien Rasmus Karjalainen siirtyy Hollantiin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien hyökkääjä Rasmus Karjalainen jatkaa uraansa Hollannin pääsarjassa. Eredivisie-seura Fortuna Sittard ja Kuopion Palloseura ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirtokorvauksesta, ja Karjalainen on allekirjoittanut pitkän, nelivuotisen sopimuksen.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään maaleja stadionin fanaattisten kannattajien edessä. Heidän antama tukensa on fantastista, Karjalainen kommentoi Fortuna Sittardin kotisivuilla.

– Uskon, että Fortuna Sittard ja Eredivisie ovat minulle täydellisiä askeleita. Hollannissa on pelannut ennen minua jo monia suomalaisia. He ovat kertoneet minulle paljon positiivista.

Karjalainen teki viime kaudella KuPS:lle 16 maalia Veikkausliigassa, sivuten KuPS:n yhden kauden maaliennätystä. Kaudella 2017 PS Kemissä maaleja syntyi kahdeksan, ja hänet valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi. Seitsemässä A-maaottelussaan Karjalainen on osunut tolppien väliin kerran.

– Rasmus on monipuolinen hyökkääjä, joka on osoittanut maalintekotaitonsa Suomen liigassa. Hänen laatunsa myötä saamme joukkueeseensa tarvittavia lisäimpulsseja, Fortunan tekninen johtaja Sjoerd Ars kehui.

Karjalainen on parhaillaan KuPS:n myöntämällä lomalla. Hän liittyy Fortuna Sittardin vahvuuteen heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Viikonloppuna Fortuna Sittard kiinnitti myös toisen suomalaisen, nuoren Patrik Raitasen.

– Tämä on hieno juttu Rasselle, mutta myös hieno juttu seuralle, sillä vuosi sitten meiltä lähti Urho Nissilä Belgiaan ja nyt vuorostaan Rasse Hollantiin. Kuopion Palloseura on hyvä reitti Euroopan kentille. Voimme olla ylpeitä näistä siirroista, päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi KuPS:n kotisivuilla.

Karjalainen hyvästeli KuPS:n haikein mielin, sillä enää häntä ei tällä erää keltapaidoissa nähdä.

– Kun tein sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa niin molempien osapuolien yhteinen tavoite oli, että menisin pelaajana eteenpäin ja seuraava seura olisi ulkomailla. Nyt se tapahtuu ja on todella haikea fiilis lähteä Kuopiosta, sillä seura on jättänyt minuun pysyvän jäljen, Karjalainen toteaa.

– Pelaajat, valmennus ja seuran työntekijät ovat kohdelleet minua ensimmäisestä päivästä asti loistavasti ja kaikki ovat olleet kehitykseni tukena. Erityisesti haluan kiittää KuPS-kannattajia, te olette syy miksi pelaajat laittavat joka kerta 100% kentällä. Jatkakaa samaan malliin, sillä teidän avullanne tällä joukkueella on mahdollisuus tehdä tänä vuonna suuria asioita.

Juttua on täydennetty 24.6. kello 12.38.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.