Paraguayn A-maajoukkueen päävalmentajan Eduardo Berizzon mielestä Copa América pitäisi pelata vain amerikkalaisten joukkueiden kesken.

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin järjestämässä maanosan mestaruusturnauksessa pelaavat tänä vuonna kutsujoukkueina Japani ja hallitseva Aasian mestari Qatar, joka järjestää vuoden 2022 MM-kisat.

Qatar aloitti turnauksensa sunnuntaina ja ylsi yllättäen kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin Paraguayta vastaan.

Katso Viafreen kooste ottelusta

Copa Américaan on aiemminkin kutsuttu vierailevia joukkueita muista maanosista. Esimerkiksi Meksiko oli kutsuvieraana mukana jokaisissa kisoissa vuodesta 1993 lähtien, mutta tämän vuoden turnauksessa El Trin joukkuetta ei nähdä.

Ensi vuoden Copa Américaan on kutsuttu mukaan Australia.

– Minusta olisi järkevää, että Copa América pelattaisiin kaikkien Amerikkojen joukkueiden kesken, kommentoi Berizzo Goalin mukaan.

– Kysyttehän minulta kutsutuista maista? Qatarista ja Japanista? Minusta meidän tulisi miettiä Copa Américaa, jossa Väli- ja Pohjois-Amerikka pelaisivat myös samassa turnauksessa.

– En ole ikinä nähnyt, että Euroopasta olisi kutsuttu eteläamerikkalaista joukkuetta kilpailemaan.

Berizzo vakuutti, että hänen mielipiteensä ei johdu Qataria vastaan pelatusta tasapelistä.

– Älkää käsittäkö väärin. Ehkä tämä kuulostaa hieman happamalta tänään, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että kaikkien amerikkalaisten joukkueiden pitäisi pelata yhdessä turnauksessa Copa Américassa – Concacaf (Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto) ja Conmebol yhdessä.