Mökkijuhannus, festarijuhannus, bilejuhannus, mikä-lie-juhannus. Suomalaiset pakenevat juhannuksena tunnetusti ilokseen kauas kaupungin valoista, hyttysten syötäviksi, ja jalkapallo tuppaa usein unohtua kovimmiltakin faneilta parin päivän ajaksi. Kenties kotiinpaluun koittaessa mikään ei kuitenkaan ole parempaa kuin oma sohva ja futista telkkarista.

Juhannussunnuntaina on ilmaiskanavalla tarjolla vähän harvinaisempaa futisherkkua, sillä Kutonen lähettää tuolloin kotikatsomoihin Norjan pääsarjaottelun Tromsø-Rosenborg. Ottelu alkaa kello 19 Suomen aikaa.

Santeri Lähteensuo

@ESPsanteri
Aikainen tiedote: @kutonen näyttää juhannusviikonlopun sunnuntaina 23.6. 19.00 Norjan Eliteserienin huippukamppailun Tromsø-Rosenborg. Tiedote päättyy. #eliteserien

Suomalaisittain ottelussa riittää runsaasti mielenkiintoa, sillä Tromsøä valmentaa Simo Valakari, ja joukkueessa pelaa peräti kolme suomalaispelaajaa: Huuhkajistakin tutut Robert Taylor ja Juha Pirinen, sekä valmentajan oma poika Onni Valakari. Kaikki kolme lukeutuvat Tromsøn luottopelaajiin, ja Taylor on ratkaissut maaleillaan Tromsøn voitoksi kaksi edellistä sarjaottelua.

Kuluva kausi on mennyt silti molemmilta joukkueilta alakanttiin. Tromsø on 16 joukkueen sarjassa sijalla 14 ja Rosenborg yhdeksäntenä. Vire on kuitenkin nousujohteinen, sillä Tromsø on voittanut kaksi viimeistä ja Rosenborg kolme viimeistä peliään.