Thaimaa on ollut odotetusti yksi naisten MM-kisojen kehnoimmin menestyneistä maista. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Thaimaan verkkoon on tehty peräti 18 maalia, mutta olivatpa vastassakin naisfutiksen kestomenestyjiin kuuluvat USA ja Ruotsi.

Avauskierroksen 13-0 -lukemat merkitsivät uutta MM-kisojen ennätystä, mutta helpolla ei Thaimaata päästänyt Ruotsikaan. Ruotsi kaatoi Thaimaan maalein 5-1, mutta toisesta murskatappiosta huolimatta Thaimaan kisojen avausmaali sai aasialaisjoukkueen pelaajat, kannattajat ja taustajoukot todella tunteikkaiksi. Maalin viimeisteli hieman ennen täyttä aikaa tarkalla ja tulisella laukauksella Kanjana Sungngoen hienon pystysyötön päätteeksi.

Match of the Day

@BBCMOTD
13 goals conceded against #USA
5 goals conceded against #SWE

But look what it meant for Thailand to finally score at the #FIFAWWC

Erityisen tunteikkaasti maalin jälkeen eläytyi valkoiseen takkiin pukeutunut Nualphan Lamsam, Thaimaan maajoukkueen ”kummitäti”. Myös nimellä Madame Pang tunnettu 53-vuotias poliitikko ja liikenainen on yksi tärkeimmistä syistä siihen, että Thaimaan maajoukkue ylipäätään osallistuu MM-turnaukseen, sillä hän on yksi joukkueen päärahoittajista. Kun pallo upposi Ruotsin verkkoon, ei myös joukkueen managerina toimiva Lamsam kyennyt kyyneliään pidättelemään.

[readmore from=naisten-mm-kisat-2019]

New York Timesin mukaan Madame Pang on yhden Thaimaan suurimman vakuutusyhtiön toimitusjohtaja ja yhden Thaimaan miesten jalkapalloliigan joukkueen puheenjohtaja. Hänen perheensä omistama yhtiö sponsoroi Thaimaan naisten liigaa, ja monet maajoukkueen pelaajista työskentelevätkin Lamsamin yrityksessä Muang Thai Insurancessa.

Kun pelaajilla on pitkä tauko harjoituksista ja peleistä, he työskentelevät vakuutusyhtiön myyntiedustajina. Kauden aikana pelaajat saavat vakuutusyhtiöltä säännöllisen palkan, jotta he voivat keskittyä jalkapalloon murehtimatta muista työpaikoista. MM-karsintojen aikana Lamsam kaksinkertaisti pelaajille maksetut bonukset.

Ei siis ihmekään, että myös Madame Pangille hyvin läheisten maajoukkuepelaajien ensimmäinen maali MM-kisoissa tuotti mielihyvää, jota parhaiten kuvastivat TV-kameroiden välittämät tunteet.